16 de junio de 2021 | Actualizado 19:08

DSV integra a un únic espai el seu negoci logístic i de transport a Barcelona

El promotor immobiliari Goodman entregarà la primera part d’aquestes noves instal·lacions, correspondents a DSV Road, durant aquest mateix any
Representació 3D de la futura instal·lació | Goodman

L’operador logístic DSV ha adquirit 46.000 metres quadrats a Barcelona per desenvolupar unes instal·lacions cross-docking i un magatzem logístic multinivell. El promotor immobiliari Goodman s’encarregarà de l’obra, que contempla la construcció de dos edificis connectats per integrar l’àrea de negoci logístic de la companyia, DSV Solutions, amb la de transports, DSV Road, a un mateix espai. Goodman s’ha negat a facilitar les xifres econòmiques de l’operació.

Concretament, s’utilitzaran 14.000 metres quadrats de l’instal·lacio per al transport i 32.000 metres quadrats per al negoci logístic, que inclourà una segona edificació multinivell. El vicepresident executiu de Group Property de DSV, Brian Winther, ha afirmat que “aquestes instal·lacions de nova generació aporten la flexibilitat i eficiència” que la companyia busca.

La primera instal·lació que Goodman està desenvolupant és la de transport, amb una solució cross-docking a mida que li permetrà augmentar la seva capacitat operativa, segons ha explicat Goodman a un comunicat. Amb més de 110 molls de càrrega i un altre de càrrega lateral, podran maniobrar fins a 150 camions diàriament. La data de finalització d’aquesta primera part del complex logístic de DSV està prevista per a aquest exercici. Per la seva banda, el magatzem multinivell disposarà de més de deu metres d’altura lliure i cada planta podrà suportar fins a cinc tones de pes per metre quadrat. La seva finalització està prevista a l’abril del 2020.

El projecte també inclou una zona de maniobres dissenyada per a megacamions de fins a 50 metres. A més, tant les instal·lacions de cross-docking com les de logística estaran comunicades físicament al mateix nivell per la platja de maniobres. El country manager de Goodman Spain, Ignacio García Cuenca, ha afirmat que així “DVS podrà optimitzar les seves operacions i aprofitar al màxim l’espai per a la seva logística”. Es tracta del primer desenvolupament a dos nivells fet per aquesta promotora immobiliària a Espanya, en un projecte que es localitza al municipi de Molins de Rei, a 15 quilòmetres del centre de Barcelona i amb accés a les autovies A-2 i AP2.