24 de mayo de 2024 | Actualizado 21:01

Barcelona proposa més autonomia per als ports de la xarxa bàsica de les TEN-T

“Aquesta autonomia ha de concretar-se en establir tarifes, desenvolupar infraestructures, regulació de serveis portuaris i capacitat per deduir”
BEST

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha reclamat “una major autonomia de gestió per als ports estatals integrats a la xarxa bàsica de les xarxes transeuropees de transport (TEN-T), amb l’objectiu de que puguin disposar dels instruments necessaris per desenvolupar la seva activitat de manera eficient i competitiva”. La presidenta de la instal·lació catalana, Mercè Conesa, així ho ha expressat després d’assistir a la trobada de presidents i directors de les autoritats portuàries organitzada per Ports de l’Estat a Palma de Mallorca, per compartir els seus posicionaments respecte al nou marc estratègic del sistema portuari espanyol.

“Aquesta autonomia de gestió s’ha de concretar en quatre àmbits: establiment de tarifes, desenvolupament i lideratge de les infraestructures, plena regulació dels serveis portuaris i capacitat de presa de decisions”, ha subratllat la presidenta del port català. El port de Tarragona s’ha expressat també en la mateixa línia de reivindicar més capacitat de gestió hores abans del comunicat emès per Barcelona. “En aquesta petició hem coincidit la majoria de les autoritats portuàries, fet que confirma que és una necessitat real i urgent”, ha afegit.

Mercè Conesa, que ha participat a la trobada juntament amb el director general del port de Barcelona, José Alberto Carbonell, ha valorat positivament la trobada dels màxims responsables dels ports, que s’han reunit per posar en comú les visions respecte a l’estructura, model de governança i règim economicofinancer del sistema portuari estatal, entre altres qüestions. Abans de la reunió, cadascun dels ports havia respost un qüestionari facilitat per Ports de l’Estat, on detallaven el seu posicionament respecte a una trentena de temes sobre el model portuari actual, així com les seves propostes i reivindicacions. Amb aquestes aportacions – i altres procedents de diferents agents i entitats-, l’objectiu de l’ens públic és elaborar un nou document per actualitzar el marc estratègic vigent, que es va definir el 1998.

“L’objectiu és disposar dels instruments necessaris per desenvolupar la seva activitat de manera eficient i competitiva”
Mercè Conesa Presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona

“El debat profund que s’ha produït per primer cop entre totes les autoritats portuàries ha estat una reflexió necessària i oportuna sobre el sistema actual”, ha destacat Conesa, que ha qualificat la trobada organitzada per Puertos del Estado com a “gest valent”. La presidenta del port de Barcelona també ha celebrat l’acord assolit respecte a l’aplicació de rebaixes de les taxes portuàries ‘cas per cas’, i no de manera generalitzada, com s’havia produït fins ara.

Durant la trobada, el port de Barcelona ha proposat promoure un canvi legislatiu en matèria portuària, aprofitant l’entrada en vigor el pròxim mes de març del nou reglament europeu de ports. “Ens fa falta un nou marc normatiu adaptat al reglament europeu de ports que ens permeti una major autonomia de gestió per poder competir en igualtat de condicions amb la resta de ports europeus”, ha manifestat Conesa.