16 de junio de 2024 | Actualizado 5:03
Genoveva Climent durant la taula rodona | Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona defensa la creació d’un hub regional petroquímic al Mediterrani

La directora de Desenvolupament de Negoci del port de Tarragona, Genoveva Climent, aposta per un hub petroquímic regional amb protagonisme de Tarragona

L’autoritat portuària de Tarragona ha participat a una taula rodona dins del marc de la conferència Argus Petrochemical Markets, un esdeveniment que ha tingut lloc avui a Frankfurt, Alemanya. Aquesta ha tractat sobre infraestructures i com estan canviant per donar servei a un mercat global en expansió. En ella han intervingut la directora comercial i de desenvolupament de negoci de l’autoritat portuària, Genoveva Climent, que ha destacat la necessitat de crear un hub regional al Mediterrani “en el que el port de Tarragona hi tingui un paper destacat”.

Segons ha explicat, el port de Tarragona ha dut a terme “grans inversions” dins del sector petroquímic durant els últims anys. A més, ha ressaltat la seva vessant intermodal per donar servei a la indústria química de Tarragona, que produeix el 40% dels plàstics de l’Estat.

Concretament, durant l’esdeveniment Climent ha presentat les inversions realitzades a les terminals intermodals, tant la de la Boealla, dins del port, com la del Puerto Centro a Guadalajara-Marchamalo. Segons ha explicat, aquesta última permetrà al port de Tarragona expandir-se cap al centre de la península Ibèrica i posicionar-se “en la que serà la plataforma logística intermodal més important d’Espanya”. Aquesta tindrà capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i el centre.

Juntament a Climent han participat en la conferència el director de Clarksons Platou, Nicola Williams; i el director comercial de Vopak Terquimsa, Josep Forcadell. A més, la responsable de sistemes de la informació de l’autoritat portuària, Anna Navarro, ha col·laborat a l’Argus Digital Trnsformation in Chemicals 2019, celebrada el 6 i 7 de febrer.