22 de mayo de 2024 | Actualizado 19:09

Nou sistema d’entregues d’agroalimentaris al port de Tarragona

L’any que ve entrarà en funcionament una nova aplicació que coordinarà l’operativa i reduirà el temps d’espera dels camions
Un miler de camions entren diàriament al port de Tarragona per carregar productes agroalimentaris. | Port de Tarragona

El port de Tarragona posarà en marxa d’aquí a un any un nou sistema d’entregues d’agroalimentaris per donar més transparència a la cadena logística i millorar l’operativa portuària, reduint el temps d’espera dels transportistes. L’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) ha licitat fa pocs dies el contracte per dissenyar aquesta eina a l’empresa valenciana de solucions tecnològiques Prodevelop amb un pressupost de 156.695 euros. Els treballs, amb un termini d’execució de 21 mesos, inclouen l’anàlisi de la situació, el disseny i desenvolupament de la nova eina, les proves pertinents i les tasques de suport i formació a tots els usuaris, que inclouen compradors, venedors, operadors de terminals, transportistes i la pròpia autoritat portuària.

Actualment, el miler de camions de transport agroalimentari que entra diàriament al port de Tarragona triga una mitjana de dues hores i vint minuts des que accedeix al recinte fins que surt, després de carregar la mercaderia i fer els tràmits administratius necessaris, la qual cosa redueix la seva competitivitat. A això cal sumar-li les puntes de massificació, que poden arribar als 1.200 vehicles pesants, que incrementen encara més les dificultats amb què es troben els transportistes. Per això, l’APT ha encarregat el disseny i la implantació d’un sistema que centralitzi i coordini les entregues d’agroalimentaris en les seves instal·lacions.

PUNTES DE MASSIFICACIÓ
Segons explica el responsable d’Agroalimentaris del departament Comercial del port de Tarragona, Pedro Bernal, “hem fet un estudi per analitzar els fluxos entre els diferents operadors que fan les entregues d’aquest tipus de mercaderia i, després de sis mesos de reunions amb operadors, receptors, transportistes, fabricants de pinsos…, hem detectat que, per les particularitats que té la nostra infraestructura, es produeixen puntes de massificació de camions, que han d’esperar massa estona per poder recollir la mercaderia”. Els vehicles, a més, es troben amb altres problemes, com el de localitzar la càrrega que cal recollir. Bernal ha apuntat que “el port de Tarragona té moltes vendes d’intermediaris, tenim molta activitat de ‘traders’ i, per tant, els productes agroalimentaris van canviant d’ubicació. Això vol dir que, quan un camió arriba, perd molt de temps localitzant la càrrega, fent papers amb els diferents operadors i a més, després, es produeixen cues per carregar la mercaderia”.

El nou sistema que es vol implantar consisteix en la reserva prèvia o assignació de finestres de temps específiques per a la recollida de la mercaderia, amb l’objectiu de racionalitzar i planificar l’arribada de camions al recinte portuari. D’aquesta manera, l’operativa portuària esdevé més eficient i més predictiva.

“Amb el nou sistema d’entrega d’agroalimentaris, el transportista, a través d’un aplicació, pot reservar dia i hora de recollida i saber la ubicació exacta de la mercaderia”, apunta Bernal. “I tot això, es farà sense perdre la confidencialitat en les transaccions entre els diferents ‘traders’”, afegeix.

Per la seva banda, la directora Comercial del port de Tarragona, Genoveva Climent, ha explicat que es tracta de “millorar la logística general dels productes agroalimentaris, eliminar papers i cues i modernitzar l’operativa portuària”.

El tràfic agroalimentari és un dels més importants del port de Tarragona, amb un moviment anual de cinc milions de tones. L’enclavament té quatre terminals dedicades a aquest tipus de mercaderia, una operada per Bergé, una per Ership, una per Euroports i una última per Noatum. Aquestes quatre terminals han ampliat el seu horari per donar resposta també a la saturació de camions que es produeix diàriament.