14 de abril de 2024 | Actualizado 7:28

El port de Barcelona participarà a la World Cargo Alliance

L’autoritat portuària promourà a Singapour, entre d'altres, la seva missió empresarial al Japó
El port de Barcelona a la darrera edición de la WCA | Port de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona participarà en la 11a World Cargo Alliance (WCA) Worldwide Conference, que se celebrarà a Singapour del 18 al 22 de febrer. El sales manager del port de Barcelona, Carles Mayol; i el cap de relacions internacionals i promoció, Manel Galán, aniran en representació de l’autoritat portuària i hi promouran la seva missió empresarial al Japó, prevista pel proper mes de novembre. Es tracta de l’únic port europeu present a la conferència, la principal trobada del sector transitari a escala mundial. Aquesta preveu acollir 2.500 participants.

L’autoritat portuària aprofitarà l’ocasió per mantenir contactes amb els transitaris interessats en participar en la Sino-European International Freight Forwarders Conference, un esdeveniment anual de transitaris asiàtics i europeus que se celebrarà aquest any al World Trade Center Barcelona, de l’11 al 14 de juny. 

A la WCA, el port també es reunirà amb diferents transitaris japonesos, “amb l’objectiu d’avançar amb els preparatius de la missió empresarial d’enguany”, ha explicat. Alhora, també farà un seguiment de la darrera missió que la comunitat portuària de Barcelona va tenir al Vietnam.

A més, la conferència permetrà a la delegació catalana trabar-se amb altres representats asiàtics del sector, per tal d’explicar la ubicació geoestratègica de Barcelona com a centre de distribució euromediterrani. També es presentaran els seus serveis marítims, que l’autoritat portuària qualifica com a “altament competitius per costos i temps de trànsit”.

Així mateix, detallarà la diversificació dels seus tràfics i terminals, i “l’alta especialització” dels operadors logístics i de transport barcelonesos, amb l’objectiu d’atraure operadors asiàtics que cerquin un port europeu per a les seves importacions i exportacions. Entre d’altres, Mayol i Galán explicaran la transformació que s’està duent a terme a Barcelona per esdevenir un smart port, tot apostant per la digitalització dels seus processos i facilitant la creació de cadenes logístiques “més àgils, eficients i competitives”, així com el seu esforç per esdevenir més sostenible.