21 de junio de 2024 | Actualizado 20:15
Josep Lluís Checa i Jordi Trius durant la signatura del conveni | Associació d'Agents Consignataris de Vaixells de Barcelona

Els consignataris de Barcelona i Tecnocampus reforcen la formació en el sector

El conveni permetrà incrementar les practiques d’estudiants del centre universitari en agències consignatàries de vaixells i navilieres

El director general de l’Escola Superior Politècnica Tecnocampus, Josep Lluís Checa; i el president de l’Associació d’Agents Consignataris de Vaixells de Barcelona, Jurdi Trius, han signat un acord de col·laboració que permetrà al grau en Logística i Negocis Marítims incrementar les relacions que ja manté amb el sector. A més, el conveni també inclou al futur màster oficial en Logística, Cadena de Subministrament i Negocis Marítims que oferirà el centre universitari.

L’associació agrupa als agents consignataris de vaixells representants de navilieres que fan escala al port e Barcelona i el Tecnocampus és un centre universitari adscrit a la Universitat Pompeu Fabra. A través d’aquestes dues entitats, el conveni té per objectiu situar els estudis mencionats com a primera opció universitària de pràctiques en el sector. “Actualment ja són entre un 60% i un 70% els alumnes que han fet pràctiques a empreses que formen part de l’associació, i l’acord permetrà que els estudiants accedeixin a un major nombre de places gràcies a les primeres navilieres del món, no només a Barcelona, sinó també a altres destinacions”, ha explicat el coordinador dels estudis de logística, Jesús Martinez.

Per la seva banda, Trius ha recordat que aquest any el Tecnocampus celebra 30 anys de l’inici dels seus cursos de formació, i ha afirmat que amb l’arribada de les noves tecnologies el centre aposta “per la formació a distància i de qualitat, gràcies a acords amb entitats universitàries”. L’acord també preveu convidar a professionals de les empreses associades per a què imparteixin classes al grau i participin a activitats temàtiques, com ara la Jornada de Logística, que se celebra de manera anual; o el Fòrum del Talent, un espai de trobada entre empreses i estudiants. A més, també contempla serveis d’assessoria i transferència de coneixements.