21 de mayo de 2024 | Actualizado 15:31

Foment inicia les obres de la variant de Valls-Montblanc de la autovia A-27

Es tracta d’una infraestructura que unirà l’interior i la costa amb una via gratuïta, un projecte que porta ja més de vint anys de retard i que té un pressupost de 115,8 milions d’euros
SCOT

Les obres de la variant de Valls-Montblanc de l’autovia A-27 a la província de Tarragona s’han iniciat aquesta setmana. La infraestructura, que acumula ja més de 20 anys de retard, ha estat llargament reivindicada pel port de Tarragona, la Federació Empresarial d’Autotransports de Tarragona (Feat), la Cambra de Comerç i moltes altres entitats de la província. La inversió prevista per a aquestes actuacions puja als 115,8 milions d’euros.

L’autovia A-27 serà una via alternativa de gran capacitat a la carretera N-240 entre Tarragona i Montblanc, on enllaçaria amb l’AP-2. Actualment, ja està en servei entre Tarragona i Valls i aquesta setmana han començat els treballs de l’últim tram.

L’origen del nou tram d’autovia se situa a les proximitats del nucli urbà de Masmolets, al terme municipal de Valls, i finalitza a l’enllaç de Lilla, al terme municipal de Montblanc, sent la longitud total del tronc de poc més de cinc kilòmetres.

EL TÚNEL DEL COLL DE LILLA
L’element més complex del tram és el túnel de Lilla, format per dos tubs bessons d’1,5 km de longitud, un per calçada de l’autovia, intercomunicats per galeries d’evacuació cada 200 metres. A més, es construiran dos viaductes, dos passos superiors, dos passos inferiors i un enllaç amb la carretera N-240 a Lilla.

En aquests moments, s’està executant el tauler de la calçada dreta del primer viaducte del tram. El viaducte de la calçada esquerra ja està construït. Així mateix, s’estan iniciant les excavacions de les plataformes de treball a la zona de l’embroqui sud del túnel del Coll de Lilla, per a posteriorment procedir a executar la pantalla de pilones de contenció del front i laterals de l’embroqui.

En breu s’iniciaran els treballs d’aclarida i desbrossament de terrenys de l’entorn del barranc del Pont de Gandi, al costat de Montblanc, per a començar la construcció de l’obra de drenatge transversal prevista en aquest punt (p.k. 4.000), i després es donarà inici als treballs de moviment de terres en aquesta zona de les obres. El termini d’execució és de 18 mesos.