28 de mayo de 2024 | Actualizado 18:07

Sintraport estudia noves mobilitzacions al port de Barcelona

L’associació de transportistes afirma que no hi ha convocades més reunions amb els responsables de la cadena logística portuària i que tampoc les espera
E.M.

L’associació de transportistes del port de Barcelona Sintraport ha anunciat que està estudiant noves mobilitzacions “com a conseqüència de la passivitat del sector davant els problemes del transport”. El president de Sintraport, Vicente Rodríguez, ha afirmat que no hi ha planejades més reunions amb els responsables de la cadena logística portuària i que tampoc les espera. El calendari de mobilitzacions s’anunciarà en breus, una vegada els socis de l’associació es reuneixin per acordar-lo.

“Lamentem haver perdut setmanes de negociacions en les que no s’ha expressat la més mínima voluntat de millora per part dels responsables implicats del sector portuari”, ha afirmat Sintraport en un comunicat. En el que va d’any, l’associació ha mantingut fins a dotze reunions “sense resultats beneficiosos per als transportistes”, segons ha explicat. Les parts implicades inclouen la Autoritat Portuària de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, estibadors, consignataris, transitaris i agents duaners, entre d’altres.

Fa un mes, Sintraport va desconvocar a petició de la Generalitat les marxes lentes que tenia previstes, mitjançant les quals volia protestar pels “llargs” temps d’espera a les terminals i depòsits; la responsabilitat de comprovar l’estat dels contenidors; i la precarietat del sector en general. A més, l’associació ha afirmat que des de l’inici de les negociacions s’ha arribat a preacords de moviments hora i temps d’estància a la terminal, però que en l’últim punt de la negociació no es va tancar un acord, referent al barem a l’hora d’indemnitzar el transportista que s’havia de dur a terme en cas d’incompliment del pactat.

Pel que fa a l’estat dels contenidors, Sintraport ha denunciat que el transportista no ha de ser l’encarregat de revisar-los ni de pagar els costos dels transports rebutjats, i que el Pla de Qualitat del port de Barcelona estipula que la responsabilitat ha de ser del consignatari. Per la seva banda, l’Institut Cerdà ha acordat la revisió dels barems dels costos aplicables al transport, però Sintraport ha afirmat que el nou document “no suposa cap garantia d’aplicació” i que es quedarà en “paper mullat”.