28 de mayo de 2024 | Actualizado 18:07

Sintraport convoca protestes entre l’11 i el 15 de març al port de Barcelona

“És lamentable que haguem d’arribar a aquesta situació d’atur quan fa un mes vam desconvocar la vaga”, ha explicat el seu president

L’associació de transportistes del port de Barcelona Sintraport ha decidit convocar noves mobilitzacions, que tindran lloc entre dilluns i divendres de la setmana vinent, desprès de reunir-se amb els seus associats. “És lamentable que haguem d’arribar a aquesta situació d’atur quan fa un mes vam desconvocar la vaga”, ha explicat el seu president, Vicente Rodríguez. Cal recordar que l’associació va desconvocar les marxes lentes previstes a petició de la Generalitat, però segons ha afirmat, no han arribat a cap acord en les negociacions posteriors. “La nostra posició ha estat de mediació entre les parts, però nosaltres no tenim competències”, ha manifestat la Generalitat de Catalunya amb motiu del nou anunci.

Sintraport ha afirmat que protesta pels “greus” problemes que afronta el sector del transport portuari a Barcelona i ha destacat “la passivitat i el desinterès” d’actors implicats com ara l’Autoritat Portuària de Barcelona, que el pròxim dilluns, dia 11 de març, emetrà un comunicat per informar sobre el seu posicionament. La jornada de protesta s’iniciarà dilluns a les cinc de la matinada i es prolongarà fins a divendres a les sis de la tarda. Aquesta es durà a terme dins del recinte portuari amb caps tractors, seguint l’itinerari i instruccions de la conselleria d’Interior.

“La nostra posició ha estat de mediació entre les parts, però no tenim competències”, ha manifestat la Generalitat

Concretament, Sintraport preveu començar el dilluns al Truck Center del port i fer un recorregut en direcció a la rotonda de Teco Morrot, un itinerari que també seguirà el dimecres i el divendres. Per la seva part, el dimarts té previst fer la vaga a peu dins del port fins a arribar al World Trade Center. Allà es farà una aturada de protesta davant de l’autoritat portuària i, més endavant, els manifestants es repartiran entre les diferents terminals, depòsits i accessos per repartir fullets informatius als usuaris. A més, el dijous els associats es repartiran entre els depots, terminals i accessos del recinte per informar sobre els motius de les mobilitzacions.