30 de mayo de 2024 | Actualizado 18:23

La Generalitat de Catalunya es compromet a no ampliar l’aeròdrom de la Cerdanya

S'ha acordat amb el territori blindar "l'aeròdrom contra qualsevol ampliació de superfície i s'emfatitza la protecció del paisatge de la Cerdanya"
Imatge aèria de l'Aeròdrom de la Cerdanya | Aeroclub Barcelona Sabadell

El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, s’ha reunit amb representants dels 17 ajuntaments de la Cerdanya i del Consell Comarcal de la Cerdanya per donar a conèixer el contingut del pla director urbanístic aeroportuari (PDUA) de l’aeròdrom. Segons contempla aquest document, es blinda “l’aeròdrom contra qualsevol ampliació de superfície i s’emfatitza la protecció del paisatge de la Cerdanya”, ha manifestat el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta línia, han afegit des del Govern, “es redueix la superfície qualificada com a sistema aeroportuari, passant de 43,6 hectàrees a 25”. A més, altres 37 hectàrees queden situades fora del recinte de l’aeròdrom i es qualifiquen com a zona de protecció del paisatge i “no es permetrà cap edificació i es garantirà l’ús públic”.

Està previst aprovar el PDUA a la pròxima comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya. En el cas de la infraestructura aeroportuària de la Cerdanya, “la nova proposta de PDUA ordena l’àmbit, el racionalitza i redueix de forma molt considerable les previsions de creixement contingudes en el Pla Director Aeroportuari de l’Aeròdrom de la Cerdanya”. Aquesta proposta neix “per donar resposta a les inquietuds sorgides en el territori”. Des de llavors, el departament de Territori i Sostenibilitat, els ajuntaments afectats i el Consell Comarcal han estat treballant conjuntament per acordar aquest nou document. Fruit d’aquest procés de treball, es confirma la voluntat de mantenir l’aviació lúdica i esportiva, ultralleugers, globus aerostàtics i vol a vela com a activitats de referència de l’aeròdrom.