18 de abril de 2024 | Actualizado 10:11
Camions circulant a primera hora pel port de Barcelona | Sintraport

Les protestes dels transportistes dificulten l’operativa del port de Barcelona

Sintraport anuncia que podria desconvocar la vaga si les parts implicades estan disposades a dialogar, ha assegurat el seu president

L’associació de transportistes del port de Barcelona Sintraport ha iniciat aquest matí del 11 de març la seva primera jornada de vaga, després que el divendres passat anunciés noves mobilitzacions. Segons ha informat el seu president, Vicente Rodríguez, a primera hora d’aquest matí el port ha estat “inoperatiu” perquè les tres associacions de transportistes principals, que representen el 90% del total, s’han unit a la vaga. “Per a nosaltres la jornada està sent un èxit, perquè s’ha paralitzat l’activitat portuària”, ha afirmat Rodríguez. Per la seva banda, el Port de Barcelona ha manifestat que “lamenta” la situació i ha declarat que la mobilització “perjudica el desenvolupament de l’activitat portuària, però que respecta el dret de protesta dels manifestants.

Es tracta de la primera jornada d’una setmana de vaga que podria ser desconvocada “si les parts implicades estan disposades a dialogar”, segons ha afirmat Sintraport. No obstant això, l’autoritat portuària ha assegurat que ha mantingut “en tot moment” el diàleg obert amb les parts i que durant els últims dos mesos “ha contribuït a arribar a diversos acords entre les terminals de contenidors i els transportistes”, com els relacionats amb els rendiments mínims i amb els temps màxims d’operació dels camions.

En aquest punt, Sintraport ha remarcat que es tracta només de preacords verbals i que a la negociació del tercer punt, referent al barem per indemnitzar el transportista en cas d’incompliment d’allò pactat, no van arribar a cap conclusió. “Si signes un acord, però no hi ha sancions en cas d’incompliment, no serveix de res”, ha senyalat Rodríguez.

“Si signes un acord, però no hi ha sancions en cas d’incompliment, no serveix de res”
Vicente Rodríguez President de Sintraport

En un comunicat, el port de Barcelona ha aprofitat per remarcar les millores en el servei terrestre que s’han dut a terme els últims anys, fruit de diversos desenvolupaments i processos de digitalització, que registra els temps d’accés i durada de l’operativa a les seves terminals. “Circumstancialment poden produir-se algunes puntes d’espera excessives, però sempre puntuals i associades a alteracions concretes de l’operativa”, ha assegurat el port.

Per altra banda, l’autoritat portuària ha reconegut que les tendències al “gegantisme” dels portacontenidors “generen puntualment pressió” en els principals ports del món. Per això, a l’actualitat està implementant el sistema de reserves BCN Port Booking System, amb el qual “està convençut” que la planificació de camions serà, al mig termini, la solució al problema de les esperes de la terminal.

Empreses com la terminal de contenidors Best ha explicat que les protestes d’aquesta primera jornada s’han notat a les seves instal·lacions, però que “no han afectat massa al funcionament habitual”. Concretament, ha afirmat que entre les 9.30 hores i les 10 hores del matí hi ha hagut cues a la terminal, però que posteriorment no s’han donat més afectacions.