21 de mayo de 2024 | Actualizado 5:03

Cimalsa preveu iniciar les obres de la segona fase de CIM El Camp aquest any

S'acaba de licitar la redacció dels informes ambientals pertinents i previs a les obres de desenvolupament del sector d'aquesta promoció logística
CIM El Camp, instal·lació situada al costat de l'Autopista AP-7 i les autovies A-7 i T-11 | Cimalsa

L’empresa pública catalana de logística i mobilitat Cimalsa estima que les obres de la segona fase de CIM El Camp (Tarragona) s’iniciaran durant aquest exercici. De fet, s’acaba de licitar la redacció dels informes ambientals i el termini per a la presentació d’ofertes expira el pròxim dia 22 de març.

Aquesta segona fase, denominada també ampliació en el sector Est, contempla actuacions en una superfície de 39 hectàrees. L’ampliació suposa duplicar l’espai actual de la plataforma logística, que ocupa ja 42 hectàrees. La primera fase està comercialitzada en un 95% i hi ha instal·lades 14 empreses, que donen ocupació a unes 550 persones aproximadament. L’ampliació s’havia posposat en diverses ocasions durant els darrers anys per la situació de crisi econòmica, però s’ha recuperat per la creixent demanda de sòl logístic, especialment a la província de Tarragona.

També al CIM El Camp s’acaba d’adjudicar a Transmaber per 792.000 euros el moviment de terres de les parcel·les 5 i 6.2 amb un termini d’execució de tres mesos. L’objectiu d’aquestes obres prèvies és modificar la rasant del terreny i “preparar les plataformes d’esplanada per a la futura implantació de les naus”, segons consta al projecte executiu d’aquest desenvolupament. Tant la parcel·la 5 com la 6.2 disposen d’una superfície superior als 10.000 metres quadrats.