23 de abril de 2024 | Actualizado 14:07

Fedefarma inicia les obres del seu nou centre logístic a Palau-solità i Plegamans

Les noves instal·lacions estaran operatives el 2020, en unas obres en las quals la cooperativa ha invertit 35 milions d'euros
Imatge virtual del nou centre logístic a Palausolità i Plegamans | Fedefarma

La cooperativa Fedefarma ha anunciat la construcció d’un nou centre logístic a Palau-solità i Plegamans, a Barcelona, amb una inversió de 35 milions d’euros. “Aquest nou centre permetrà a les farmàcies créixer en productivitat i en capacitat de servei i suposarà un nou impuls a la línia d’innovació i creixement empresarial que venim seguint en els darrers anys”, ha afirmat Fedefarma a un comunicat. Està previst que les obres de la nova plataforma s’iniciïn aquesta primavera i que les operacions estiguin plenament operatives el 2020.

“El nou centre permetrà oferir un servei d’excel·lència a les farmàcies sòcies de la cooperativa a través de dispositius de preparació ràpida; sistemes de control i verificació d’encàrrecs; garanties de traçabilitat dels medicaments amb capacitat d’adaptació a les exigències actuals i futures; i disseny optimitzat segons les normatives dels diferents processos afectats”, ha assenyalat el president de Fedefarma, Vicenç J. Calduch.

El magatzem se sumarà als set que la cooperativa ja té a Catalunya i a la Comunitat Valenciana. Segons ha afirmat, aquest “serà el de major capacitat productiva d’Espanya” dintre del sector i es construirà sobre una parcel·la de 34.700 metres quadrats, situada “a una localització central per a l’activitat i complementària a la de l’actual centre logístic de Gavà”.

En una primera fase, s’edificarà una nau amb una superfície construïda de 19.000 metres quadrats. En comparació amb l’actual magatzem de Gavà, el nou triplicarà el seu número de cubetes i disposarà de més de 5.000 articles en preparació robotitzada, arribat a les 500.000 unitats servides diàriament. Per altra banda, la nova instal·lació permetrà continuar amb el compromís mediambiental de Fedefarma, segons ha explicat, ja que el seu disseny s’ha dut a terme seguint els requisits de certificació mediambiental Breeam.

El projecte s’emmarca a la trajectòria de consolidació de resultats econòmics positius i de creixement de quota de mercat que la cooperativa ha experimentat els darrers anys. Segons dades de IQVIA, Federama és el distribuïdor farmacèutic que ha tingut el major creixement estatal durant el 2018 amb el 6,8%, cinc punts per sobre del seu mercat. “El 2018 vam quadruplicar el creixement del mercat i ens vam situar com a líders en totes les províncies de Catalunya i en Castelló”, ha afirmat.