15 de junio de 2024 | Actualizado 16:55
Intermodal South America

El port de Barcelona busca noves oportunitats a la Intermodal South America

La delegació de l'autoritat portuària es complementa amb representants de les empreses Càrrec Club, LeoProex, Logisber i Transcoma

L’Autoritat Portuària de Barcelona participarà en la Intermodal South America 2019, la fira logística més important de la regió, que tindrà lloc del 19 al 21 de març a São Paulo (Brasil). La delegació estarà formada pel commercial manager del port, Lluís París; el sales manager, Carles Mayol; i el delegat del port a l’Amèrica del Sud, Hugo Lejtman. Aquests representants desenvoluparan una agenda institucional per conèixer de primera mà les especificitats del sector a aquest continent i detectar camps de cooperació futurs, en una fira que va aplegar 400 empreses expositores de 22 països i més de 33.000 visitants a la seva darrera edició.

Concretament, l’estand del port s’ubicarà en l’espai de Puertos del Estado i presentarà els serveis logístics integrats que l’autoritat portuària ofereix, amb les empreses Cargo Club, LeoProex, Logisber i Transcoma com a co-expositors. “La participació conjunta del port i de quatre importants empreses que cobreixen totes les necessitats duaneres, transitàries i logístiques dels clients vol donar més força a l’oferta del port català dirigida als operadors llatinoamericans”, ha afirmat l’autoritat portuària.

El port té previst presentar als operadors, als importadors i als exportadors la connectivitat entre Barcelona i els ports llatinoamericants, així com remarcar la ubicació estratègica de Barcelona com a hub de distribució al mediterrani i porta sud a Europa. Per altra banda, s’han programat reunions amb els armadors que operen a la regió per a què els seus equips coneguin les oportunitats que ofereix la ciutat. Entre els tràfics amb més creixement potencial, l’autoritat portuària ha destacat el de productes frescos amb la costa est de Sud-Amèrica, especialment la fruita.

A més, també se celebraran reunions amb els professionals especialitzats en càrrega de projecte dedicats al desenvolupament de transports especials de maquinària i projectes industrials. En aquest punt, el port ha assenyalat que Sud-Amèrica “és un destí important” per a aquest tràfic. Finalment, la delegació també es reunirà amb representants del sector de l’Argentina i l’Uruguai, destins de la missió de l’autoritat portuària l’any 2017. Actualment, hi ha tres serveis regulars directes de portacontenidor que arriben des de Barcelona als principals ports de la regió.