13 de junio de 2024 | Actualizado 19:05

Els transportistes del port de Barcelona confirmen les marxes lentes pel centre de la ciutat

La protesta partirà del port per a dirigir-se a Passeig de Colón, Via Laietana, carrer d'Aragó, carrer de Tarragona, Plaza España i Avinguda Paral·lel
Transportistes manifestant-se durant el quart dia de mobilitzacions | Sintraport

Les protestes dels transportistes del port de Barcelona s’han dut a terme durant tota la setmana dins del recinte portuari. Tot i els avanços aconseguit a les reunions aquesta setmana, en les quals “s’ha acordat convocar una mesa de seguiment per analitzar les mesures suggerides per Sintraport en relació amb la gestió de les cues”, entre altres qüestions, el col·lectiu ha decidit mantenir les mobilitzacions. De fet, el dilluns 18 de març realitzaran una protesta amb camions pel centre de la ciutat de Barcelona.

Aquesta protesta, segons han anunciat els impulsors, s’iniciarà a les vuit del matí i partirà del port de Barcelona per a dirigir-se a Passeig de Colón, Via Laietana, carrer d’Aragó, carrer de Tarragona, Plaça Espanya i Avinguda Paral·lel. D’aquesta forma, es finalitzarà la mobilització en el port. Els transportistes preveuen la participació de, almenys, 700 camions.

Sintraport ha reclamat “que es prenguis mesures per solucionar els problemes generats pels temps d’espera, que ocasionen pèrdues milionàries al secor”. Altre dels aspectes reclamats “té a veure amb l’estat general d’entrega dels contenidors, uns recipients que, tal com recull el pla de Qualitat del port de Barcelona, han de ser entregats pel consignatari, qui haurà d’assumir el bon estat del contenidor, i en cap cas ha d’atribuir-se el seu estat i responsabilitat al transportista”. Per últim, Sintraport també ha demandat actuacions “urgents per solucionar la precarietat a la qual es veu abocat el sector, una precarietat que fa inviable la continuació de centenars de llocs de treball amb les actuals condicions”.

Fruit de les reunions amb associacions, autoritat portuària i Generalitat de Catalunya, “s’ha acordat convocar una mesa de seguiment en la qual puguin analitzar-se les mesures suggerides per Sintraport pel que fa a la gestió de les cues”, han explicat els transportistes. A més a més, pel que fa a l’estat dels contenidors, “s’ha avançat assumint, fins al moment, els dipòsits, el compromís d’emetre un certificat d’entrega que asseguri el correcte estat del contenidor”. Tanmateix, “aquesta mesura resulta insuficient a judici de Sintraport, ja que ha de ser complementada amb el certificat emès per la terminal, compromís que fins ara no s’ha aconseguit”.

L’associació de transportistes del port de Barcelona Sintraport està formalitzant des del passat dia 13 de març diferents acords mercantils contractuals entre empreses i autònoms. En les diferents reunions, els transportistes estan negociant amb les companyies ajustar els preus a l’IPC anual i a la variació del preu del combustible. En referència a l’aplicació desenvolupada per l’Institut Cerdà per mesurar aquesta variació, Sintraport ha informat que la Generalitat enviarà una circular per donar-la a conèixer i que farà una reunió en el World Trade Center per explicar-la.