20 de mayo de 2024 | Actualizado 6:09

Torra exigeix al Govern espanyol que tiri endavant el Corredor Mediterrani

El president de la Generalitat ha visitat el port de Tarragona, on s'ha reunit amb el comitè executiu i ha recorregut les seves instal·lacions
El president Torra, acompanyat del conseller Calvet i el president del port, ha visitat la infraestructura des del mar | Generalitat de Catalunya

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha tornat a exigir al govern espanyol que compleixi els terminis i tiri endavant el Corredor Mediterrani i ho ha fet aprofitant una visita institucional al port de Tarragona. “Continuem sense saber cert i clar quin any podrem comptar amb el Corredor i és una autèntica vergonya que està impedint el creixement del port de Tarragona i que està traient oportunitats a les nostres empreses i treballadors”. Torra ha fet avui una visita institucional al port de Tarragona, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i s’ha reunit amb el seu comitè executiu.

El port de Tarragona, ha explicat el president, “ha fet la feina i té construïts els accessos, però el que no hi ha és el Corredor” i això “fa que les perspectives de creixement de Tarragona i del país quedin encallades”. En aquest context, Quim Torra ha tornat a reclamar la gestió des de Catalunya de les infraestructures portuàries: “No té cap mena de sentit que al front portuari català hi hagi ports on les decisions encara es prenguin a 500 quilòmetres d’aquí. Per això vull reivindicar que, d’una vegada per totes, els nostres ports els puguem gestionar des del Govern de Catalunya”.

El cap de l’Executiu català ha mantingut una reunió de treball amb el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset; el director general, Ramón Garcia, i el comitè executiu de l’autoritat portuària i s’ha reunit també amb el comitè d’empresa i amb els treballadors del port.

Per la seva banda, el conseller Calvet ha instat a “crear un front portuari català” perquè “darrere dels ports, el país avança, ens hi va l’economia, la capacitat  de produir i d’exportar”. Per últim, el president de la infraestructura portuària, Josep Maria Cruset ha agraït al president la seva visita per “recollir les nostres necessitats i ajudar-nos a reivindicar temes estructurals per al nostre futur com són el Corredor del Mediterrani i l’A27”. A la visita hi han assistit, també, el delegat territorial del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i el director general de Ports i Transports, Pere Padrosa.