21 de mayo de 2024 | Actualizado 15:31
Mobilitzacions de Sintraport pel centre de Barcelona | M.V.

El port de Barcelona expressa la seva predisposició a dialogar amb Sintraport

L’associació de transportistes s’ha mobilitzat amb caps tractors durant la jornada d’avui pel centre de la ciutat

L’associació de transportistes del port de Barcelona Sintraport ha dut a terme avui una jornada de protesta pel centre de Barcelona, que se suma a les mobilitzacions que Sintraport va fer la setmana passada dins del recinte portuari. El president de l’associació, Vicente Rodríguez, ha qualificat aquesta nova vaga com a ”èxit rotund” i ha assegurat que s’ha executat sense incidències. Davant d’aquesta situació, la presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha reiterat que el port respecta el dret de protesta però també ha demanat que aquesta “sigui proporcional a la situació”. Així mateix, Conesa ha anunciat que l’agenda del port està “oberta” per reunir-se quan sigui necessari: “Instem a tornar a la mesa de negociació i al diàleg, especialment entre les empreses privades”.

En relació als temps d’accés al port, una de les principals reivindicacions dels transportistes, Conesa ha afirmat que l’autoritat portuària és “transparent” i que hi ha una aplicació a través de la qual es pot veure “de manera exacta” els retards i el funcionament general de l’entrada a les diferents terminals. A més, la presidenta ha anunciat que “el temps d’espera mitjà del mes de febrer ha estat de 60 minuts” i ho ha qualificat com a “un temps d’espera raonable”.

“Instem a tornar a la mesa de negociació i al diàleg, especialment entre les empreses privades”
Mercè Conesa Presidenta del Port de Barcelona

Pel que fa a aquestes dades, el president de Sintraport ha declarat que el port “vol jugar amb la mitjana”, que el mes de febrer és habitualment “fluix” i que la situació dels transportistes es remunta a fa dos o tres anys. Per aquest motiu, Rodríguez ha criticat que es donin fins a sis hores d’espera a la terminal, “sense comptar el temps per entrar dins d’ella”. Així mateix, ha recordat que en el passat s’han arribat a formar “cues de cinc i sis quilòmetres” amb “uns 230 camions”. Sobre això, Conesa ha matisat que “sis hores d’espera és quelcom molt puntual”, tot i que ha reconegut que aquestes situacions es donen.

Per altra banda, el port ha demanat diàleg per solucionar qüestions que reclamen els transportistes i que no depenen “exclusivament” d’ell, com el preu del fuel o la comprovació dels contenidors: “És una qüestió entre privats que ha de ser resolta entre transportistes i empreses”, ha puntualitzat Conesa.

Caps tractors desfilant pel Passeig de Josep Carner de Barcelona

Sintraport opina diferent en aquest punt, ja que considera que l’autoritat portuària juga un paper “fonamental” perquè és “l’única” en decidir les condicions amb les que el consignatari treballa. “El port hauria d’establir la responsabilitat de l’estat dels contenidors al consignatari”, ha afirmat Rodríguez. A més, el president ha recordat que “el transportista no té un tracte directe amb el consignatari” i que rere dos mesos de negociació encara no s’ha arribat a un acord sobre el certificat d’idoneitat dels contenidors, segons el qual s’eximiria al transportista de responsabilitats.

Sobre la possibilitat del pagament d’una hora d’espera gratuïta als transportistes, Conesa ha declarat que “és una qüestió que està sobre la taula i no hi ha un acord en aquest moment, però si no tornem a la mesa de diàleg és molt difícil avançar”. En aquest sentit, Rodríguez ha afirmat que el port ha de mediar per evitar que el transportista, que segons ell és “l’últim de la cadena logística”, assumeixi els costos.

El port ha afirmat que està treballant de manera coordinada amb la Generalitat i que té previst presentar pròximament un estudi sobre l’increment del preu del fuel. “Hem de treballar des de la transparència, amb informació oberta a tothom i, per tant, és una qüestió en la que la tecnologia ens ha d’ajudar a millorar col·laborativament”, ha afirmat Conesa. En aquest sentit, Rodríguez ha remarcat que “el port no és el culpable, però és el responsable” d’aquesta situació, i que té el rol d’exigir responsabilitats.

“El port no és el culpable, però és el responsable d’aquesta situació”
Vicente Rodríguez President de Sintraport

Sobre les mobilitzacions de Sintraport dins del port, Conesa ha informat que les empreses van treballar al 40% o 50%, i que durant el dia d’avui s’ha treballat amb “bastant normalitat”. Per la seva banda, Rodríguez ha confirmat aquestes dades, tot i que ha afegit que durant els primers dies les operacions es van reduir al 15%.

Col·lectius com l’Associació General d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC) han donat suport a les reivindicacions de Sintraport. L’AGTC ha afirmat en un comunicat que “s’ha de posar fi”, entre d’altres, a les ineficiències i als impagaments dels temps d’espera, i ha expressat el seu desig de que el treball d’aquest col·lectiu “es desenvolupi en condicions adequades i dignes”, amb el suport de l’administració.