28 de febrero de 2024 | Actualizado 17:18

Foment del Treball defensa els punts de conveniència per a l’e-commerce

Només el 10% dels lliuraments de comerç electrònic es realitza a Espanya a través d'un punt de conveniència, xifra que contrasta amb el 75% de França
Participantes en la primera comisión de Logística de la entidad empresarial | Foment del Treball

Promoure els lliuraments de comerç electrònic en punts de conveniència milloraria substancialment l’eficiència de la logística en l’última milla. És una de les principals tesis que ha defensat la comissió de Logística de la patronal catalana Foment del Treball durant la seva primera reunió.

Els membres de la citada comissió, presidida per Josep M. Martí, han conclòs que afavorir aquest tipus de lliuraments “incrementaria l’eficiència de la trucada última milla, quant a estalvi de costos, energia i quant a millora de la mobilitat urbana i la reducció d’emissions de diòxid de carboni”. Foment del Treball ha recordat que fins al 18% de les primeres temptatives de productes adquirits per internet són fallides. A més, només el 10% dels lliuraments de comerç electrònic es realitza a Espanya a través d’un punt de conveniència, segons dades ofertes per la patronal catalana, un percentatge que contrasta, per exemple, amb el 75% de França.

Aquesta primera trobada de la comissió de Logística de Foment del Treball ha comptat amb la presència del president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, i del president de Cimalsa, Enric Ticó. En el transcurs de la reunió, Enric Ticó ha desgranat l’estratègia logística de l’empresa pública catalana, que es concreta en la necessitat d’oferir sòl logístic en un territori geogràficament complex i també a concretar la creació de plataformes logístiques intermodals.