16 de junio de 2024 | Actualizado 5:03

Sintraport es torna a asseure a la mesa de negociacions

L’associació de transportistes del port de Barcelona ha decidit desconvocar noves vagues de moment
Protestes ahir al centre de Barcelona | M.V.

L’associació de transportistes del port de Barcelona Sintraport ha decidit no convocar noves mobilitzacions i tornar-se a asseure’s a la mesa de negociacions. El president de Sintraport, Vicente Rodríguez, ha afirmat que prendre aquesta decisió ha estat difícil, ja que part del seus socis donaven suport a continuar amb les protestes. No obstant això, la junta directiva considera que ha pres una decisió “intel·ligent” i que aquestes darreres setmanes “han estat un èxit”.

“Hem aconseguit acords mercantils amb entre el 75% i el 80% de les empreses, a més del cànon de combustible”, ha anunciat Rodríguez. Per ara, l’associació ha decidit seguir treballant de manera conjunta amb les parts implicades com ho ha anat fents els darrers mesos, tot i que no descarta futures mobilitzacions.

Per altra banda, Rodríguez ha volgut subratllar que, durant els dies de protesta, “hem demostrat a totes les administracions i els cossos policials com procedim, ja que no hi ha hagut cap altercat”. En les pròximes setmanes tindran lloc noves reunions per avançar en les neguciacions.