19 de junio de 2024 | Actualizado 9:03

Ports de la Generalitat finalitza les obres al port de l’Escala

L'organisme portuari ha reforçat el dic de recer i ha potenciat l’accessibilitat i la mobilitat de vehicles i vianants amb un nou vial

Les obres de reforç de la part interior i exterior del dic de recer al port de l’Escala, a l’Alt Empordà, ja han finalizat, segons ha explicat Ports de la Generalitat. A més, s’ha potenciat l’accessibilitat i la mobilitat de vehicles i vianants amb un nou vial, així com la integració del port amb la ciutat a través d’un nou camí peatonal, en una actuació que ha tingut un cost superior al milió d’euros i deu mesos d’execució. “El projecte dóna més abric i seguretat a les persones que treballen en aquesta part del port, les activitats que s’hi desenvolupen i les embarcacions amarrades”, ha afirmat la Generalitat.

La solució triada per reduir els ultrapassaments ha estat reforçar el mur de l’espatller al llarg del dic de recer i el talús de l’escullera. “L’objectiu de les dues actuacions és evitar que els onatges dels temporals de llevant sobrepassin el dic i permetre així un bon desenvolupament de les activitats portuàries”, han assegurat des de l’administració pública. Por altra banda, a la dàrsena que queda arrecerada pel dic hi poden amarrar més de 40 embarcacions.

Segons ha explicat Ports de la Generalitat, les obres han permès reordenar la superfície interior adossada al dic gràcies a un nou vial d’accés al port per al trànsit rodat de doble direcció. Aquest vial té 285 metres de longitud i està equipat amb lluminàries LED. A més, també s’ha construït un nou passeig enlairat per sobre de l’espatller de 320 metres de longitud. Aquesta actuació s’emmarca en la línia de potenciar la sinergia port-territori, integrant el teixit urbà amb les instal·lacions portuàries.

La superfície de l’escar estava dividida abans per dues parts, separades pel vial del port. Ara, l’escar se situa en un nou espai “més adient i proper a les embarcacions”, tal i com ha afirmat la Generalitat, i es troba envoltat en el seu perímetre pel nou vial. “D’aquesta manera, el vial ja no interfereix en l’operativa i dóna millor eficiència, seguretat i servei als usuaris”, ha afirmat. Finalment, les naus que hi havia en aquest espai s’han millorat, de manera que l’escar de l’Escala podrà donar servei de manteniment, reparació i hivernada a les 1.500 embarcacions del port i les que vinguin de fora.