24 de junio de 2024 | Actualizado 5:35

Aena inicia la construcció del nou edifici satèl·lit de l’Aeroport de Barcelona

El gestor aeroportuari ha licitat l'asistència tècnica per redactar el projecte i l'asistència tècnica d'arquitectura d'aquesta nova infraestructura
Aeroport de Barcelona

El consell d’administració d’Aena ha aprovat avui l’inici del procés per construir el nou edifici satèl·lit de l’aeroport de Barcelona. Concretament, s’ha dut a terme la licitació de l’assistència tècnica per redactar el projecte, així com l’assistència tècnica d’arquitectura que s’estendrà fins a la finalització de les obres. Les licitacions de serveis d’enginyeria constitueixen l’inici del tràmit, que conclourà amb la construcció de la infraestructura.

Per una banda, l’assistència tècnica per a la redacció del projecte sortirà a concurs amb un pressupost de 12 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos. Aquesta inclou la redacció dels projectes constructius que serveixin de base per a la licitació de les obres del nou edifici, la reconfiguració de la terminal T1, l’ampliació del túnel de connexió de la T1 amb el nou edifici satèl·lit, l’ampliació dels aparcaments d’aquesta terminal i modificacions en el camp de vols amb la construcció d’una nova plataforma d’estacionament d’aeronaus associades al nou edifici satèl·lit, així com nous carrils de rodatge.

Per altra banda, Aena ha anunciat que l’assistència tècnica d’arquitectura contempla el període d’execució d’obres i sortirà a licitació per un import màxim de 648.000 euros i un termini de 48 mesos. Ambdues licitacions es publicaran durant els propers dies.