24 de abril de 2024 | Actualizado 19:42

Cimalsa tancarà el 2019 amb dues plantes fotovoltaiques en CIM La Selva i CIM El Camp

"Són els primers passos per a consolidar una nova línia de serveis que, en menys de quatre anys, s'haurà desenvolupat al 100%", ha explicat la companyia
CIM La Selva-Girona | Cimalsa

L’empresa pública catalana Cimalsa disposarà a final d’any de dues noves instal·lacions de producció fotovoltaica en les plataformes logístiques de CIM La Selva-Girona i CIM-El Camp (Tarragona-Reus). “Aquests són els primers passos concrets encaminats a consolidar una nova línia de serveis que, en un termini inferior a quatre anys, s’haurà desenvolupat al 100%”, ha manifestat la companyia presidida per Enric Ticó. L’objectiu és cobrir les necessitats d’autoconsum, de les empreses instal·lades interessades i també la comercialització d’aquesta energia a tercers.

El primer desenvolupament correspondrà a CIM La Selva-Girona, en la qual s’estudiarà no només la instal·lacions de plaques sobre les naus, sinó que també es valora la possibilitat de fer-ho sobre sòl. Amb posterioritat, es desenvoluparà la instal·lació fotovoltaica en la CIM El Camp.

Actualment, Cimalsa gestiona uns actius en les diferents centrals de mercaderies (CIM), aparcaments, immobles logístics i estacions d’autobusos amb un potencial generador elèctric de 33.800 MWh/any. Aquesta producció, a preus actuals, suposa uns ingressos potencials pròxims als 1,5 milions d’euros anuals, segons càlculs de l’empresa pública.

Dins d’aquest programa de desenvolupament d’energies renovables, que s’alinea amb les polítiques contra el canvi climàtic impulsades des del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Cimalsa també està incorporant, de forma progressiva, punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Aquesta estratègia per “les energies renovables i la millora de la qualitat ambiental de l’entorn” forma part de “un pla generalista i ambiciós en el qual es contempla l’aprofitament de fonts d’energia com l’eòlica, geotèrmica o la biomassa, entre altres”.