26 de mayo de 2024 | Actualizado 10:47
Pere Navarro, Chakir El Homrani, Mercè Conesa i Mercè Massa durant la jornada d'FP Dual | M.V.

Dues de cada cinc empreses del port de Barcelona no troben els perfils professionals adequats

La barrera idiomàtica i la falta de referents formatius per a localitzar professionals són dos dels obstacles principals per a les companyies

El 42,7% de les empreses instal·lades en el port de Barcelona, és a dir, dues de cada cinc companyies, no troben els perfils professionals que necessiten, segons un estudi de la Fundació BCN Formació Professional. La barrera idiomàtica de l’anglès i la falta de referents formatius per a anar a buscar candidats són les dues dificultats principals que afronten les empreses. Per a respondre les demandes canviants de la societat, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha organitzat una jornada per a promoure la formació dual en el sector logístic i portuari en la qual ha participat, entre altres, l’Autoritat Portuària de Barcelona.

“En el port hi ha 500 empreses i treballen 41.000 persones. Per tant, és un important motor d’activitat econòmica i ocupació”, ha explicat la presidenta de l’autoritat portuària, Mercè Conesa. La presidenta ha anunciat que, en els estudis realitzats, s’han detectat una sèrie de perfils professionals que les empreses tenen necessitat de cobrir, molts d’ells derivats de la transformació digital. Aquests perfils estan relacionats amb quatre subsectors: terminals estibadores, nàutica, logística i transport per carretera.

“Una vegada identificades les necessitats de les empreses, fa falta que passem a l’acció”
Mercè Conesa Presidenta de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Per part seva, el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha ressaltat que “tenim fronteres físiques importants, que són el cinturó litoral amb unes amplíssimes vies de tren, però també hem de superar la barrera mental, perquè nosaltres també som espai metropolità”. Per això, ha remarcat la importància de lligar els espais on es generen oportunitats laborals amb el món de la formació.

L’any passat, el port de Barcelona va presentar dos estudis en els quals va concloure que existeixen 53 nous perfils professionals demandats en la comunitat portuària. “Una vegada identificades les necessitats de les empreses, fa falta que passem a l’acció”, ha afirmat Conesa. En aquest sentit, ha assegurat que la formació professional “és clau”. Per part seva, la gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Mercè Massa, ha declarat que “les possibilitats formatives que el port ofereix són molt estratègiques”. A més, ha afegit que “treballar en entorns reals és bàsic per a motivar al nostre alumnat”.

S’han identificat 53 nous perfils professionals demandats en la comunitat portuària de Barcelona

El conseller de Treball, Afers Socials i Famíliesde la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani Lesfar, també ha participat en la jornada i ha afirmat que “com a conseller de Treball, cada vegada que tinc una trobada amb patronals sectorials em preocupa quan em comenten que no troben personal qualificat, en un país amb una taxa d’atur per sobre del 10%”. Així mateix, ha destacat la importància que hi hagi processos d’acreditació de competències amb un sistema obert i flexible, “que sigui a partir de la pròpia demanda dels sectors productius i de les persones treballadores”. A més, ha fet un especial esment a la necessitat de les persones de reciclar-se professionalment i d’estar formant-se al llarg de la vida. “No hem de donar per perdudes a persones de més de 45 anys”, ha afirmat.