17 de abril de 2024 | Actualizado 12:58

Els ports de Barcelona i Baiona analitzen la creació de noves cadenes logístiques intermodals

Una delegació del port basc-francés ha visitat l’enclavament barceloní amb l’objectiu d’incrementar la col·laboració entre les dues infraestructures
D’esquerra a dreta: Olivier Fayola, cap de vendes de la Cambra de Comerç i Indústria de Baiona País Basc; Pascal Marty, director de Ports i Equipaments; Emma Cobos, directora de Desenvolupament de Negoci del port de Barcelona, i Joxan Mandinabeitia, comercial de la Cambra de Comerç i Indústria de Baiona País Basc | Port de Barcelona

Una delegació del port de Baiona (França) ha visitat les instal·lacions del port de Barcelona i ha mantingut, posteriorment, una reunió de treball amb l’objectiu d’estudiar les possibilitat de potenciar la cooperació entre les dues infraestructures i desenvolupar serveis intermodals que generin nous tràfics per millorar els serveis als seus operadors i clients finals. 

La delegació del port basc-francès ha estat encapçalada per Pascal Marty, director de Ports i Equipaments de la Cambra de Comerç i Indústria de Baiona, al País Basc –encarregada de la gestió comercial del port de Baiona-, i ha estat rebuda per la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa; la directora de Desenvolupament de Negoci, Emma Cobos, i la representant del port a França, Nathalie Thomas. 

Durant la reunió s’ha estudiat obrir vies de col·laboració en aspectes com l’intercanvi de coneixement i best practices en desenvolupament i gestió portuària, la qualitat, la seguretat i la sostenibilitat, entre d’altres.