26 de mayo de 2024 | Actualizado 10:47
Mobilitzacions de Sintraport del darrer mes de març | M.V.

Sintraport avança en un possible acord sobre l’estat general dels contenidors

Els transportistes es reuniran aquesta setmana amb dues de les terminals de contenidors de Barcelona, Best i APM Terminals

L’associació de transportistes del port de Barcelona Sintaport ha tornat a les negociacions amb l’Autoritat Portuaria de Barcelona. Ahir a la tarda els transportistes van assistir a una reunió convocada per la Generalitat de Catalunya, a la qual també hi van participar l’Autoritat Portuaria de Barcelona, l’Associació de Transportistes Empresaris de Contenidors (Atec) i l’Associació Mediterrània de Transportistes de Contenidors i Intermodal (Ametraci). Entre els temes tractats, Sitnraport ha anunciat que tenen “bastant avançat” un possible acord sobre l’estat general dels contenidors. “Es preveu que per al mes de maig es formuli un document jurídic per a tothom”, ha afirmat el president de Sintraport, Vicente Rodríguez. En el document es contemplaria, entre altres, la inclusió d’una clàusula que eximeixi la responsabilitat del transportista a l’hora de comprovar-los.

Pel que fa a la negociació sobre el cànon de combustible, Rodríguez ha afirmat que s’ha arribat a un acord i que el pròxim dijous, dia 4 d’abril, la Generalitat celebrarà una reunió en el World Trade Center del port per explicar el funcionament de l’aplicació que han desenvolupat. A més, un altre punt tractat a la reunió fa referència a l’observatori de costos. Segons Sintraport, es preveu que el maig la Generalitat publiqui el nou informe, “però adaptat a les circumstàncies reals del treball portuari”.

Finalment, l’associació de transportistes també ha tornat a contactar amb les terminals del port de Barcelona per negociar els moviments per hora dels transportistes i el barem indemnitzatori per endarreriment, entre d’altres. Concretament, Sintraport es reunirà demà amb la terminal Best (Hutchison Ports) i dijous, després de la presentació de la Generalitat, amb APM Terminals. El dia i l’hora de la trobada amb la tercera terminal del port, Port Nou, està encara per definir. “La idea és tornar al diàleg, buscar solucions i no arribar a la mobilització”, ha assegurat Rodríguez.