15 de junio de 2024 | Actualizado 16:55

Calvet preveu signar en un parell de setmanes un altre protocol per als accessos del port de Barcelona

El protocol servirà per definir “el full de ruta, el calendari i totes les condicions tècniques i urbanístiques per desenvolupar els accessos”
Reunió del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, amb la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa | M.V.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha anunciat la signatura d’un nou protocol pels accessos ferroviaris i viaris del port de Barcelona, que podria produir-se “en un parell de setmanes”. En aquest protocol hi participarien l’Autoritat Portuària de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el ministeri de Foment i “altres agencies o empreses públiques involucrades en els accessos”, segons ha explicat. El conseller l’ha qualificat com “un protocol molt detallat en què definirem el full de ruta, el calendari i totes les condicions tècniques i urbanístiques que ens permetin desenvolupar els accessos”.

No obstant això, encara no hi ha establerta una data definitiva per la seva signatura: “Estem creuant els últims esborranys en aquests moments. Si jurídicament és possible signar-lo abans de les eleccions, ho farem, però no ens interessa tant fer propaganda de la signatura com el fet de treballar-hi”, ha assegurat Calvet. A més, el conseller ha admès que el calendari dels accessos va endarrerit, però ha subratllat que, tot i que la solució plantejada fa uns anys no va ser l’adequada, “ens ha servit per elaborar la solució definitiva”. Per això, ha expressat la seva voluntat de treballar amb el ministeri de Foment, amb el qual ha assegurat tenir “una relació molt fluida”.

Per altra banda, tant el conseller com la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa, han expressat la seva satisfacció davant la convalidació del reial decret de l’estiba, així com per l’entrada en vigor del reglament europeu de ports: “És una oportunitat per, en un futur, poder anar adaptant la normativa estatal al que preveu el nou reglament en relació a la competitivitat entre els ports i la flexibilització de les tarifes”, ha afirmat Conesa.