28 de mayo de 2024 | Actualizado 18:49

Euroports millora el 20% el seu rendiment operatiu amb una nova grua Liebherr 600

La nova grua, que entrarà en funcionament aquesta setmana al port de Tarragona, té una ploma de 58 metres i un motor de 670KW
Euroports

L’empresa Euroports Ibérica millora la seva capacitat operativa al port de Tarragona amb la incorporació d’una grua Liebherr 600. La grua ha arribat aquest cap de setmana a les instal·lacions portuàries tarragonines a bord del vaixell Fairlane y aquesta mateixa setmana ja estarà en funcionament per poder operar vaixells de sòlids a dojo. Durant el passat exercici 2018, Euroports Ibèrica va manipular més de 5,1 milions de tones en el port de Tarragona, distribuïdes en 3,9 milions de tones de descàrrega i 1,2 milions de tones de càrrega.

La grua disposa d’un abast de ploma de 58 metres, ganxo giratori i un motor de 670 KW. Entre les seves característiques funcionals, porta incorporat el sistema Pactronic, que permet amplificar la força de la grua gràcies a la tecnologia híbrida, reduint el consum de combustible i adaptant-se així als criteris d’eficiència amb el medi ambient i sostenibilitat.

Amb aquesta grua, Euroports Ibérica incrementa el seu equip de càrrega i descarrega a l’estiba, alhora que millorarà els rendiments operatius. El director general d’Euroports Ibérica, Pablo García, ha assegurat que “la incorporació de la grua ens permetrà millorar un 20% la el nostre rendiment per oferir així un servei més òptim als nostres clients. Amb la seva incorporació disposem de dos Liebherr 600, sent aquestes les grues mòbils amb més rendiment del port de Tarragona. És un valor que s’afegeix als nostres recursos existents al port tarragoní per afrontar l’exigència i les demandes del mercat”, ha explicat el màxim responsable de la companyia.

Euroports Ibérica compta actualment a Tarragona amb sis grues: quatre d’elles mòbils, una grua pòrtic de cinquanta tones i una hidràulica, a més de maquinària i accessoris per a la distribució i col·locació de les diferents càrregues a les embarcacions.