22 de mayo de 2024 | Actualizado 19:09

El Consorci s’assegura la presència del Con Sud al Congrés Mundial de Zones Franques

Pere Navarro i Blanca Sorigué promocionen l'esdeveniment al congrés regional del Con Sud de la World Free Zones Organization
Pere Navarro durant el congrès regional del Con Sud | El Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué, es troben en ple procés de promoció del congrés mundial de zones franques, que se celebrarà del 26 al 28 de juny a Barcelona dintre del Saló Internacional de la Logística (SIL). Amb motiu de l’esdeveniment, aquests dies estan participant al congrés regional del Con Sud de la World Free Zones Organization (WFZO), que compta amb la presència de l’Argentina, l’Uruguai, Brasil, Paraguai i Colòmbia. Tal i com ha informat el Consorci, les zones franques d’aquests països ja han assegurat la seva presència al proper congrès de Barcelona.

Navarro també ha aprofitat l’ocasió per donar a conèixer la 3D Factory Incubator, la primera incubadora europea d’alta tecnologia per a la impressió additiva 3D que ha impulsat el CZFB i la Fundació Leitat. Per la seva banda, Sorigué ha afirmat que “aquests dies a Buenos Aires estem tenint una intensa agenda de reunions que estan sent molt positives i que auguren que el congrés mundial de zones franques 2019 serà un èxit, tant d’assistència com de qualitat i importància dels temes que tractem”. La directora general ha estimat que unes 1.500 persones de l’àmbit del comerç internacional, procedents de més de 70 països, hi participaran.

Aquesta edició del congrés mundial de zones franques serà la primera que se celebrarà a Europa, ja que les anteriors van tenir lloc a Dubai l’any 2015, 2016 i 2018; i a Cartagena d’Índies, l’any 2017. El Consorci ha recordat que la candidatura de Barcelona va ser triada entre d’altres com ara Egipte, Kazakhstan, Mèxic i Sèrbia. A més, en aquesta ocasió el congrés se celebrarà en paral·lel al SIL 2019; l’eDelivery Expo & Congress; i l’InTrade Summit BCN, que engloba el Congrès Alacat, el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats i el MedaLogistics Summit.