13 de junio de 2024 | Actualizado 19:05

El port de Tarragona preveu augmentar el nombre de creuers en un 14%

L’enclavament tarragoní ha participat en el Seatrade Cruise Global de Miami, on ha presentat la futura terminal del moll de Balears, que estarà operativa al 2021
Port de Tarragona

El port de Tarragona rebrà 65 creuers aquesta temporada 2019, un 14% més que en la temporada 2018, segons les previsions fetes públiques per la infraestructura tarragonina. Les mateixes previsions apunten a una xifra de 110.000 creueristes, un 12% que l’any passat. Aquest any, a més, destaca l’actual aposta de la naviliera Costa Cruceros per Tarragona, que portarà un nou creuer amb més capacitat, el ‘Costa Fortuna’ (3.470 passatgers), i que s’afegirà al ‘Costa Neoriviera’, creuer que continuarà arribant a la terminal de Tarragona, amb una capacitat de 1.730 passatgers. 

Amb aquestes dades en cartera, el port de Tarragona ha estat present a la Fira Seatrade Cruise Global, el principal esdeveniment internacional del sector que s’ha celebrat aquesta setmana a Miami (Estats Units). Sota la marca Tarragona Cruise Port Costa Daurada, els representants de l’enclavament tarragoní han mantingut reunions amb les principals navilieres i agents del sector en el marc de la fira, i ha participat activament dels diferents moments de networking. 

En aquesta edició, la delegació comercial del port de Tarragona, encapçalada pel seu president, Josep Maria Cruset, ha posat èmfasis en les diferents actuacions que s’estan duent a terme a les instal·lacions per projectar la infraestructura tarragonina com a referent del sector de creuers a la Mediterrània. Entre el conjunt de mesures, destaca l’acció que es durà a terme de manera més immediata, la construcció del moll de Balears, que és destinarà inicialment a terminal de creuers i que entrarà en funcionament a partir de l’any 2021.

El president del port tarragoní, Josep Maria Cruset,  ha afirmat que “esdeveniments com el Seatrade Cruise Global de Miami són una gran oportunitat per contactar amb les grans companyies navilieres i presentar el nostre pla d’acció que permet projectar-nos com a futur referent en el Mediterrani en el sector dels creuers”.