2 de diciembre de 2023 | Actualizado 6:25
Celebració de la Comissió d’Ordenació del Territori del Consell de Cambres de Catalunya | Cambra de Comerç de Girona

Les Cambres gironines reiteren la necessitat d’impulsar les inversions en infraestructura

L’empresariat recorda que la connexió intermodal de Vilamalla, l’allargament de la C-32 i la variant d’Olot estan encara per fer

Les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols s’han reunit aquest matí amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, amb motiu de la celebració de la Comissió d’Ordenació del Territori del Consell de Cambres de Catalunya. En la jornada, les Cambres han expressat la necessitat d’impulsar les inversions en infraestructures pendents, que han qualificat de “cabdals per a la demarcació”.

Així mateix, les Cambres han ofert el seu “total suport” al govern català en el seguiment i la reclamació dels projectes que depenen de l’Estat i que estan avui en dia paralitzats. “Entenem que cal impulsar, entre d’altres obres, la connexió intermodal de Vilamalla, l’allargament de la C-32 entre Blanes i Lloret i la variant d’Olot”, han afirmat.

Concretament, l’empresariat considera “prioritari” acabar els 750 metres de via d’ample europeu que falten per arribar a Vilamalla. “En la demarcació gironina no existeix cap estació des de la qual es puguin pujar mercaderies al tren”, han assenyalat. En aquest sentit, les Cambres han expressat la seva confiança en què les obres comencin aquest mateix any.

Per altra banda, l’allargament de la C-32 és “una altra de les reclamacions històriques dels sectors empresarials de les localitats costaneres de la Selva”, segons han afirmat. En aquest sentit, han expressat la seva satisfacció rere el recent inici de les obres prèvies al perllongament de la C-32, amb un pressupost global de 66 milions d’euros. Les Cambres han coincidit amb el conseller en ressaltar que es tracta d’un tema de mobilitat “indispensable” per minimitzar la congestió de la xarxa viaria gironina.

Finalment, a la reunió de la comissió també s’ha coincidit en la necessitat de seguir avançant en la continuïtat del túnel de Bracons cap a la Nacional 260. Aquest tram inclouria, a més, la variant d’Olot.