14 de abril de 2024 | Actualizado 7:28

APM Terminals Spain Railway s’adjudica la terminal Pla de Vilanoveta de Lleida

L’adjudicació s’ha tancat per un import de 290.000 euros i té una duració de cinc anys amb possibilitat de pròrroga

Adif ha adjudicat la terminal Pla de la Vilanoveta (Lleida) a l’empresa APM Terminals Spian Railway, per un import sense IVA de 290.000 euros, després d’anunciar el seu concurs a mitjans de febrer. A partir d’ara, APM Terminals Spain Railway gestionarà i comercialitzarà aquesta terminal de transport de mercaderies, que compta amb una superfície total per a ús logístic de 17.700 metres quadrats i dues vies per fer operacions de càrrega i descarrega d’unitats de transport intermodals (utis). La duració del contracte serà de cinc anys, amb possibilitat de dos anys i mig de pròrroga.

Segons ha explicat Adif, “l’empresa adjudicatària estarà obligada, en aquesta terminal ferroviària amb caràcter de servei públic, a la prestació del servei complementari de manipulació d’utis a les empreses ferroviàries i altres candidats que ho sol·licitin”. A més, les condicions i preus que aprovi APM Terminals Spain Railways hauran d’estar disponibles de forma gratuïta a la seva pàgina web.

Per altra banda, la licitació contempla que l’adjudicatària pugui prestar, amb caràcter comercial, altres serveis associats a la logística del transport de mercaderies, com és el cas de l’emmagatzematge i depòsit d’utis, excepte els de matèries perilloses; la neteja i reparació d’utis; inspecció; la gestió de duana; i la facturació comercial del tren. Addicionalment, també podrà prestar serveis vinculats al tren a la terminal, com els de maniobra. En cas de no ser així, Adif ha estipulat que podrà ser fet sota el model d’autoprestació per les diferents empreses ferroviàries que accedeixin a la instal·lació