18 de julio de 2024 | Actualizado 18:22

Barcelona acollirà al Port Vell un museu vinculat a l’Hermitage de Sant Petersburg

El projecte museístic suposarà una inversió privada superior a 50 milions d'euros i l’autoritat portuària ja l'ha admès a tràmit
Port Vell | Wikipedia

El port de Barcelona ha admès a tràmit la sol·licitud del Museu Hermitage Barcelona, per tal de construir i gestionar un museu vinculat a l’Hermitage de Sant Petersburg. La instal·lació cultural se situarà a l’àmbit de la Nova Bocana, al Port Vell. Aquest matí s’ha publicat al BOE la petició de concessió per instal·lar el seu equipament cultural, que suposarà una inversió privada superior a 50 milions d’euros.

En concret, la societat ha fet la petició de la concessió sobre la parcel·la 1a/31.3 b, que correspon a l’Edifici Central del Pla Especial de la Nova Bocana. Per altra banda, el procés administratiu continuarà, posteriorment, amb l’exposició pública del projecte durant un període de 20 dies. “El projecte arquitectònic del museu hermitatge que proposen els promotors és obra de l’arquitecte japonès Toyo Ito, guanyador del premi Prizker l’any 2013”, ha afirmat el port en un comunicat.

L’atorgament de la concessió per construir i gestionar la instal·lació cultural correspondrà al consell d’administració del port de Barcelona, previ acord amb l’Ajuntament de Barcelona a través d’un acord específic. A més, els promotors del projecte arquitectònic son Varia Hermitatge Barcelona i Cultural Development Barcelona.