21 de junio de 2024 | Actualizado 20:15

El port de Barcelona bonifica el tren en ample UIC

Les circulacions en ample internacional han crescut el 32,5% en el primer trimestre de l'any, encara que la seva quota és del 4,7% del total
Adif

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Barcelona ha aprovat “mantenir l’actual sistema de bonificacions en l’aplicació de les tarifes ferroviàries vigents” amb l’objectiu d’incentivar l’ús del tren en el transport de mercaderies en ample UIC. A més, ha anunciat la creació de dues noves tarifes.

Respecte a la incorporació de les dues noves tarifes a les ja existents, l’autoritat portuària ha explicat que una d’elles fa referència a les “operacions integrades ferroviàries (que inclou les operacions terrestres, tant sobre el material ferroviari i trens com sobre la infraestructura, i les operacions de conducció)”. La segona tarifa que s’ha afegit està lligada a la “ocupació de vies portuàries”. “Aquesta última s’aplicarà en el cas de l’emmagatzematge temporal de composicions ferroviàries a la terminal C de recepció i expedició del moll Prat”, ha explicat el port de Barcelona.

Les circulacions en ample UIC en el port de Barcelona van créixer el 25,7% en 2018 i van sumar 382. En el primer trimestre de 2019, les circulacions en ample internacional s’han situat en 110 i s’han incrementat el 32,5% respecte al mateix període de l’exercici anterior. Quant al seu pes sobre el total de circulacions ferroviàries, l’ample UIC representa el 4,7%, a molta distància de l’ample ibèric (69,5%) i del mètric d’FGC, que aglutina el 25,8% de les circulacions registrades entre gener i març de 2019.