21 de mayo de 2024 | Actualizado 5:03

Els empresaris gironins denuncien l’incompliment d’inversions en infraestructures

Han lamentat els retards en la N-II, l'estació d'alta velocitat en l'aeroport, el punt Schengen a Palamós i en l'enllaç ferroviari de Vilamalla
Can Pipa

El Grup Impuls per Girona, GiG, format per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, les patronals Foeg i Pimec i el Fòrum Carlemany, ha denunciat, en ple període de campanya electoral, “el cúmul d’incompliments d’inversions en infraestructures a les comarques gironines per part dels governs centrals”. Segons un comunicat emès pel GiG, tant el PSOE com el PP, que s’han alternat el govern durant aquesta legislatura, “han fet arribar promeses de pluges de milions d’euros tant per a Girona com per al conjunt del país, llençades sempre a la lleugera, i que no s’han arribat a complir en percentatges mínimament dignes”. Els empresaris apunten que aquests incompliments causen un enorme dany a la credibilitat de la política, però reconeixen “la bona voluntat dels representants dels governs centrals a Girona, tot i que no ha servit per desencallar els projectes”.

Els empresaris gironins asseguren que les comarques gironines han patit especialment la manca de compromís i la paràlisi general que ha afectat les obres públiques del país. Com a exemples, parlen de la manca de concreció i seguiment en 4 infraestructures bàsiques: “la exasperant lentitud” i manca de finalització de diversos trams de la carretera N-II; “la manca d’impuls real i periodicitat” de la nova estació del TAV a l’aeroport; l’obertura del punt Schengen al port de Palamós, “que porta anys a punt i no es concreta”, i la falta d’execució dels 750 metres de via d’ample europeu al Centre Intermodal de Vilamalla, “que permetria una nova via de transport a Europa i facilitaria la instal·lació de noves empreses a la zona”. Per això demanen al govern que surti de les properes eleccions “un compromís real i clarament quantificat” d’aquestes infraestructures.

El GiG també reitera la necessitat d’uns pressupostos catalans normalitzats que permetin reprendre les inversions en les infraestructures cabdals per a la demarcació. El comunicat reitera un prec als partits i als seus representants gironins per posar sobre la taula i per escrit “propostes reals, xifres i inversions realistes, que no comportin més incompliments i pèrdua de potencialitats per a les nostres empreses i el conjunt de l’economia de les nostres comarques”.