30 de mayo de 2024 | Actualizado 0:01

Forcadell comercialitza en exclusiva les 48 naus logístiques d’Acciona a Barcelona

La comercialitzadora ha destacat la ubicació i la flexibilitat de l'espai com dos dels majors valors afegits d'aquesta promoció immobiliària
Disseny exterior del complex logístic en el barri de Sant Andreu (Barcelona) | Forcadell

La consultora immobiliària Forcadell comercialitzarà en exclusiva el complex de 48 naus industrials i logístiques que Acciona està desenvolupant en el barri de Sant Andreu, Barcelona. El solar en el qual la promotora ha situat aquest projecte disposa d’una superfície de 26.000 metres quadrats i permet construir fins a 52.000 metres quadrats, “fet que el converteix en un dels macroprojectes de desenvolupament immobiliari de Barcelona del 2019-2020”, segons Forcadell.

La promotora, que té previst finalitzar el procés de construcció en l’últim trimestre de 2020, desenvoluparà en el polígon industrial Bon Pastor 48 naus tipus B, que estaran destinades a activitats logístic-industrials. L’objectiu d’Acciona és promoure el projecte amb certa flexibilitat, adaptant-se a les necessitats dels operadors finals, amb el que ha planificat un ventall de superfícies que comprèn des d’un mínim de 876 metres quadrats fins a un màxim de 25.000 metres quadrats. Les naus, a més, comptaran amb una altura lliure en planta baixa de fins a 8,27 metres, una zona coberta per a càrrega i descàrrega de camions i una plaça de pàrquing per cada 100 metres quadrats, ha desglossat la consultora immobiliària.

Forcadell ja ha iniciat el procés de comercialització de les naus, enfocat tant a usuaris finals com a inversors. Segons ha manifestat el director d’Industrial i Logística de la consultora, Gerard Plana, el valor afegit del projecte “resideix, en primer lloc, en la dimensió del complex, en un moment en el qual la taxa de disponibilitat de naus industrials de qualitat en venda és molt reduïda i la demanda és cada vegada més àmplia, decidida i amb major capacitat econòmica”. De fet, segons l’informe de mercat de Forcadell del segon semestre del 2018, les noves promocions industrials s’han enfocat en l’últim temps principalment al sector logístic, la qual cosa ha limitat la introducció de metres quadrats al sector industrial i que, per tant, ha mantingut en espera a una demanda ara expectant.

“L’altre gran pilar d’aquest macroprojecte, i pel qual molts interessats ja ens han contactat, malgrat no haver començat el procés de comercialització, és la ubicació”, ha reconegut Gerard Plana. “Per a un operador final, situar la seva nau industrial o logística en plena Barcelona és apostar per la retenció de talent, l’optimització del temps, la immediatesa en els lliuraments i l’accessibilitat al port de Barcelona i a l’Aeroport del Prat, entre molts altres avantatges”, ha conclòs el directiu de la consultora immobiliària.