4 de diciembre de 2020 | Actualizado 19:06

Synergy llança el seu tercer enllaç setmanal entre Barcelona i Burgos

Les connexions amb la Terminal de Contenidors de Miranda i el port de Barcelona milloren el 'transit time' de les empreses, segons Hutchison Ports
Hutchison Ports

L’operador logístic del grup Hutchison Ports, Synergy, ha llençat una tercera freqüència per sentit entre el port de Barcelona i Miranda de Ebro, a Burgos. Segons ha assegurat la companyia, aquest increment consolida “en un temps rècord” la seva aposta per aquestes regions.

A l’octubre, l’operador logístic va decidir ampliar la seva oferta multimodal en operar el primer tren de contenidors amb destinació a la Terminal de Contenidors de Miranda (TCM) entre totes dues destinacions i, des de llavors, s’han anat desenvolupant diversos serveis. Aquesta aposta representa una disminució del temps de trànsit de 7 i 20 dies, depenent de la destinació, sent entre el 16% i el 45% més ràpid per a les empreses exportadores. Per part seva, per a les importadores, el temps es redueix en fins a 14 dies, sent el 35% més ràpid.

Des de Miranda de Ebro l’empresa abasta les zones de Burgos, La Rioja, Vizcaya, Vitòria i Santander, espais industrialitzats que Synergy ha defint com a “importants” i “amb grans empreses importadores i exportadores”. Des d’allà, les companyies poden donar entrada o sortida a les seves mercaderies a través de Synergy pel Port de Barcelona cap a l’Extrem Orient i l’Orient Mitjà.

“Les composicions de tren estan acondicionades per al transport de contenidors i admeten tot tipus de mercaderies, des del sector siderúrgic fins al de l’alimentació”, ha informat Synergy en un comunicat. A més dels serveis ferroviaris, l’empresa també ofereix en les seves instal·lacions de miranda d’Ebre serveis d’emmagatzematge i per buidar i omplir contenidors.

En aquest sentit, Synergy ha destacat que “després de l’èxit aconseguit a la Terminal Intermodal Noain (TIN) a Pamplona, des d’on es fan sis freqüències setmanals amb Barcelona, la consolidació del servei amb Miranda de Ebro reforça l’aposta del grup Hutchison Ports per oferir al nord d’Espanya una alternativa competitiva per servir al mercat logístic des de Barcelona”.