28 de mayo de 2024 | Actualizado 18:49

El port de Barcelona adjudica la mota de tancament del moll Prat

L'autoritat portuària també ha aprovat la construcció de la nau per a Agility en la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL)
Projecte de mota de tancament del moll Prat fase III | Port de Barcelona

El consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Barcelona ha aprovat l’adjudicació de la construcció d’una mota de tancament del moll Prat a la unió temporal d’empreses ACSA Obras e Infraestructuras – Joca Ingeniería y Construcciones, per un import de 2,9 milions d’euros i un termini d’execució de sis mesos. A més, el consell d’administració del port també ha donat llum verda a la concessió d’una parcel·la a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), en la qual la seva societat gestora, Cilsa, construirà una nova nau per a l’operador logístic Agility. Aquesta comptarà amb una superfície de 11.000 metres quadrats i suposarà una inversió de 6,4 milions d’euros.

Per una part, l’actuació del moll Prat s’ubica en la superfície d’esplanada associada a la fase III. La construcció de la mota de tancament s’anticipa així a les necessitats futures en l’àmbit del moll, on la terminal BEST (Hutchison Ports) preveu ampliar la seva instal·lació. “La construcció de la mota té com a objectiu generar un recinte tancat que permeti, en fases posteriors, la obtenció de noves esplanades”, ha informat l’autoritat portuària. Es tracta d’una obra prèvia a la construcció de la línia de moll inclosa en el projecte de la seva futura ampliació.

Per altra banda, la nova nau que Cilsa construirà per a Agility en el ZAL tindrà una superfície de 10.200 metres quadrats de magatzem i 1.000 metres quadrats d’oficines. “La nau ha estat dissenyada sota els màxims paràmetres de sostenibilitat i eficiència energètica, maximitzant l’ús d’energies alternatives, l’eficiència del consum d’aigua i la selecció de materials per garantir la seva certificació LEED Gold”, ha explicat l’autoritat portuària. La infraestructura comptarà amb 27 molls i dos rampes de càrrega. L’actuació s’emmarca en el pla d’expansió de Cilsa, que preveu construir 271.000 metres quadrats de naus logístiques durant els pròxims anys.