1 de marzo de 2024 | Actualizado 18:45

Adif licita la terminal de mercaderies de Constantí per un mínim de 4,4 milions d’euros

La terminal disposa d'una superfície de 60.000 metres quadrats i cinc vies on es realitzen les operacions de càrrega i descàrrega de les utis
Adif

El gestor d’infraestructures ferroviàries Adif ha licitat, per un import mínim de 4,4 milions d’euros, el concurs per a la gestió de serveis i comercialització en la terminal de mercaderies de Constantí (Tarragona). La durada establerta del contracte és de vuit anys, amb la possibilitat de prorrogar-se, com a màxim, quatre anys més. L’empresa que resulti adjudicatària gestionarà i comercialitzarà els espais, instal·lacions i recursos d’aquesta terminal. En l’actualitat, la instal·lació és gestionada per Translisa, societat creada per a això per Slisa (Suardíaz i Adif) i Transfesa (Deutsche Bahn i Renfe), que també opera la terminal de Granollers.

Adif posarà a la disposició de l’adjudicatari una superfície total per a ús logístic de 60.000 metres quadrats i cinc vies, on es realitzen les operacions de càrrega i descàrrega de les unitats de transport intermodal (utis) baix pòrtic. El Centre Logístic de Mercaderies de Constantí va registrar en 2018 un total de 45.107 utis manipulades en 1.855 trens expedits i rebuts, segons les xifres aportades per l’administrador d’infraestructures ferroviàries.

La instal·lació ha estat fins ara concesionada a Translisa, societat conjunta de Slisa i Transfesa

L’adjudicatari tindrà també a la seva disposició un edifici de control de 180 metres quadrats, un edifici d’oficines de 165 metres quadrats i un menjador de 30 metres quadrats. Així mateix, la terminal de Constantí disposa d’una xarxa contra incendis, dotada amb una sala de bombes i un dipòsit d’aigua semienterrat de 1.000 metres cúbics.

Com a novetat en aquesta licitació, el termini de la qual per a presentar ofertes expira el pròxim 27 de juny, l’adjudicatari haurà d’establir, de forma obligatòria, el preu per al servei bàsic de manipulació de utis apilables per als exercicis 2020 i 2021, així com el recàrrec d’aplicació per a les utis no apilables. Aquest aspecte serà valorat en l’oferta econòmica amb un pes específic del 20%, ha explicat Adif. El propòsit d’aquest nou requisit és permetre als clients de l’explotador de la instal·lació la possibilitat de planificar els seus serveis en un horitzó temporal de dos anys.