22 de mayo de 2024 | Actualizado 19:09
El president de BCL, Pere Navarro, i el director general de Casa Àsia, David Navarro (d'esquerra a dreta) | BCL

Barcelona Centre Logístic i Casa Àsia s’uneixen per a potenciar al sector logístic català a Àsia

Totes dues entitats subscriuen un acord de col·laboració amb una vigència inicial de tres anys per a "impulsar iniciatives i programes conjunts"

Casa Àsia i la asociación Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) han subscrit un acord de col·laboració amb l’objectiu de treballar conjuntament en el desembarcament del sector logístic català a Àsia. Concretament, les entitats han manifestat que es tracta d’una aliança amb un termini inicial de tres anys encaminada a “impulsar iniciatives i programes conjunts dirigits a la internacionalització del sector logístic català i a donar-lo a conèixer a la regió d’Àsia i el Pacífic”.

El president de BCL i delegat de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, i el director general de Casa Àsia, David Navarro, han establert “un marc de col·laboració” que també contempla “el desenvolupament del comerç entre Àsia i Catalunya” i la promoció d’un major coneixement mutu entre totes dues zones. En virtut del conveni subscrit, a més, es preveu la incorporació de Casa Àsia com a membre de ple dret de Barcelona-Catalunya Centre Logístic, la qual cosa possibilitarà que “pugui participar en les activitats” realitzades per aquesta entitat i, de la mateixa manera, els socis de BCL podran prendre part també de les que organitza la institució dirigida per David Navarro.

BCL aspira amb aquesta col·laboració afavorir la projecció exterior de les fortaleses de l’àmbit logístic de Barcelona i Catalunya. Entre elles, l’organisme presidit per Pere Navarro ha destacat la seva ubicació privilegiada en els fluxos entre Àsia i Europa, la qualitat i capacitat de les seves infraestructures i els serveis especialitzats i competitius que ofereix.