16 de abril de 2024 | Actualizado 10:02

Un projecte per geolocalitzar cotxes guanya el premi Metròpolis FPLab en l’àmbit portuari

Aquesta iniciativa, organitzada per la Fundació BCN Formació Professional i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, connecta les empreses amb els alumnes d’FP
Una imatge dels guanyadors, alumnes de l'escola Pàlcalm de Barcelona | Port de Barcelona

Un projecte per geolocalitzar vehicles, presentat pels alumnes de l’escola Pàlcam de la ciutat de Barcelona, ha guanyat el premi Metròpolis FPLab en la categoria de l’àmbit portuari. Concretament, la companyia Autoterminal, especialitzada en la distribució de vehicles d’importació i exportació, va plantejar el repte de conèixer quins moviments realitzava un cotxe i qui els movia dins de les instal·lacions per tal de reduir temps de localització, incidències i errors humans. 

La iniciativa Metròpolis FPLab, organitzada per la Fundació BCN Formació Professional i l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, compta també amb el suport dels agents del territori com el port de Barcelona, Innobaix i el Circuit de Barcelona-Catalunya. Enguany, es fusionen els projectes existents d’anys anteriors com eren Innolab d’Innobaix, Port Innova del port de Barcelona i Entra al circuit de la Innovació amb l’FP del Circuit Barcelona- Catalunya. 

Els premis Metròpolis FPLab serveixen com a punt de trobada entre les empreses i els centres educatius de Formació Professional amb la finalitat de generar valor econòmic, social i cultural. Les empreses plantegen reptes reals per a què els alumnes desenvolupin idees innovadores aprofitant el seu talent i les seves competències. D’aquesta manera, es potencia l’emprenedoria, el treball en equip, el foment de les competències clau i l’experimentació. En aquesta edició, els altres reptes presentats en l’àmbit portuari han estat: plantejar com pot aprofitar la ciutat la capacitat de generar negoci de OneOcean Port Vell i quina estratègia global pot implementar el port de Barcelona per fer front a la brossa marina, especialment els residus de plàstic.