5 de diciembre de 2020 | Actualizado 18:53

FGC incrementarà el servei de tràfic de mercaderies amb la nova terminal d’ICL

L’operador públic també té previst augmentar el transport de vehicles i els seus components de la companyia Seat en els propers anys
El president de FGC, Ricard Font

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)  preveu incrementar la seva activitat de tràfic de mercaderies en els propers anys. Segons va explicar el president de l’operador ferroviari, Ricard Font, en la presentació de resultats del passat exercici, està negociant nous contractes amb els seus clients, ICL i Seat, per ajustar-se a les seves previsions de creixement. 

Pel que respecta a ICL, després de tancar el 2018 amb 411.572 tones de potassa transportades des de les mines de Súria i Sallent fins al port de Barcelona (+8,2%), Font va apuntar que la nova terminal que està construint la multinacional a la infraestructura portuària pot representar un increment del 25% al 100% de les circulacions.

Per altra banda, les altres dues línies de mercaderies que gestiona FGC i que estan vinculades a Seat, també està previst que augmentin el seu tràfic, després de la caiguda de l’activitat en el darrer any, segons va apuntar el president de l’entitat pública, Ricard Font. Les xifres de Autometro, que transporta vehicles de la factoria de Seat a Martorell fins al port barceloní, van registrar, durant el 2018, 94.905 cotxes transportats, el que suposa un reducció del 10% respecte de l’exercici anterior. Pel que fa al servei de Cargometgro, el transport ferroviari de components per a vehicles des de la factoria de Seat a la Zona Franca fins a la de Martorell, va registrar 1.305 circulacions durant el passat exercici, el que suposa un increment de mig punt respecte el 2017.

Ricard Font va presentar les xifres de tancament de l’exercici 2018 acompanyat del director general de FGC, Pere Calvet. Ambdós van coincidir a remarcar que, tot i que “no som una empresa de mercaderies i no disposem de recursos públics per a aquest àmbit, la nostra intenció és adaptar-nos el màxim possible a les necessitats del nostres clients”.