28 de junio de 2022 | Actualizado 12:26

Catalunya potencia en Transport Logistic la imatge exterior com hub logístic del Sud d’Europa

La Generalitat de Catalunya i els ports de Barcelona i Tarragona han promocionat les seves infraestructures i serveis en la major fira logística d'Europa
Part de la delegació catalana desplaçada a Transport Logistic de Munic (Alemanya) | E.M.

La Generalitat de Catalunya, el port de Barcelona i el de Tarragona han aprofitat la seva participació en la fira internacional Transport Logistic de Munic per a promocionar el seu potencial com a plataforma logística del Sud d’Europa, així com els seus avantatges per a les cadenes logístiques d’importació i exportació. Els organismes Ports de la Generalitat, Cimalsa, Incasòl i Aeroports de la Generalitat, encapçalats por el gerent de Ports, Joan Pere Gómez, han compartit estand con el port de Barcelona.

En el cas del port de Barcelona, i segons un comunicat emès per l’entitat, la cita ha estat un èxit i una gran oportunitat per a presentar l’oferta logística i de serveis que ofereix com a porta d’accés a un mercat de més de 400 milions de consumidors. La delegació de l’enclavament barceloní ha estat formada pel subdirector general d’Estratègia i Comercial, Santiago Garcia-Milà; el cap de Relacions Institucionals i Promoció, Manel Galán; el sals manager, Carles Mayol; el commercial manager, Lluís París; les delegades del port a França, Nathalie Thomas i Claire Pérez, i la responsable de Comercial i Línies Regulars, Anna Llisterri.

En una dels jornades de la fira, Carles Mayol va participar en una taula rodona, en la qual va destacar l’estratègia del port per a proporcionar infraestructures sostenibles i contribuir així a l’aposta per millorar la competitivitat dels seus clients. Per això, “el port de Barcelona aposta per millorar la connectivitat viària i ferroviària amb els mercats espanyols i europeus i per a incorporar altres fonts de subministrament d’energia zero emissions contaminants i zero carboni”, segons apunta el comunicat.

TARRAGONA COMERCIALITZA LA SEVA NOVA ZAL
Per part seva, el port de Tarragona ha aprofitat la fira alemanya per a comercialitzar la seva nova ZAL (Zona d’Activitats Logístiques), que posa a la disposició de les empreses 100 hectàrees de sòl logístic. Segons un comunicat emès per la institució, el projecte de la ZAL obtindrà en breu l’aprovació definitiva i “representarà un gran salt qualitatiu i quantitatiu per a la logística del conjunt del territori, així com un punt d’atracció per a noves empreses que vulguin implantar-se en el port de Tarragona”. Per al seu president, Josep Maria Cruset, “Transport Logistic ha donat molt bons resultats quant a noves oportunitats de negoci per al port, oportunitats que ara farà falta aprofundir a nivell tècnic i econòmic”.

La delegació de la institució tarragonina ha estat liderada pel seu president, que ha comptat amb la presència del director general, Ramón Ignacio García; la directora comercial i de Desenvolupament de Negoci, Genoveva Climent, i Pedro Bernal, cap de la divisió comercial.

A més de la ZAL com a infraestructura destacada, el port de Tarragona ha aprofitat la trobada de Munic per a promocionar, entre les principals empreses logístiques, tots els seus serveis, com la terminal de contenidors; la terminal intermodal La Boella, situada en el centre de l’àrea de serveis logístics de la instal·lació portuària i oberta a totes les empreses del territori, i la terminal intermodal Port Centre (Guadalajara), que permetrà a l’enclavament tarragoní expandir-se cap al centre de la Península Ibèrica.