22 de octubre de 2021 | Actualizado 17:03

La passarel·la del port de Tarragona, premiada en la III Nit d’Infraestructures de Catalunya

El projecte, inaugurat fa un any, ha rebut una menció especial del Premi Infraestructura de 2018, atorgada pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya
Port de Tarragona

La passarel.la del port de Tarragona va ser reconeguda amb la menció especial Diploma Accèssit en el marc de la III Nit d’Infraestructures de Catalunya. En aquest acte, el Consell Assessor  d’Infraestructures de Catalunya fa un reconeixement als millors projectes de l’any 2018 al territori. Les obres d’aquest projecte, que es van inaugurar ara fa un any, el mes de juny de 2018, van consistir en la construcció d’una passarel·la de vianants de 300 metres lineals que, superant les vies del ferrocarril existents a la zona de l’estació de viatgers de Tarragona, connecta el centre urbà de la ciutat amb la platja del Miracle, el port esportiu i la zona ludicocultural del port de Tarragona, en 7 minuts a peu. D’aquesta manera, es donava resposta a una reivindicació històrica de la ciutat, que fins aleshores havia de patir el cinturó de ferro que suposaven les vies del tren, havent de donar una llarga volta per accedir a la zona esmentada.

?El projecte del la passarel·la del port de Tarragona va  ser escollit pel jurat del Premi Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya entre les diferents candidatures presentades al Premi Infraestructura de l’any 2018. Aquest Consell Assessor és un òrgan col·legial que té per objectiu l’anàlisi, avaluació, deliberació i proposta d’iniciatives i polítiques públiques en l’àmbit de les infraestructures a Catalunya. El Consell és una iniciativa de l’Associació Catalana d’Empreses d’Enginyeria i Consultoria (Asinca), la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC), Foment del Treball Nacional i la Fundació Cercle d’Infraestructures.