15 de junio de 2021 | Actualizado 6:07

APM Terminals Barcelona augmenta la seva capacitat amb 29 straddle carriers

Les primeres màquines estaran operatives durant el mes de juny i la seva implementació total es completarà el setembre
Noves straddle carriers | APM Terminals Barcelona

La terminal d’APM Terminals a Barcelona ha anunciat l’adquisició de 29 noves màquines straddle carriers, amb les quals busca incrementar la seva capacitat i rendiment operatiu “en tots els àmbits”. Les primeres màquines estaran operatives durant el mes de juny i la seva implantació total es completarà el setembre d’aquest mateix any. Aquesta ampliació d’equipaments se suma a la recent compra de dos noves grues per operar vaixells de grans dimensions per part de l’empresa i a l’augment de la seva capacitat reefer.

“Les noves straddle carriers, fabricades per Kronecranes Noell, tenen una capacitat d’elevació de 50 tones fins a tres altures i disposen de doble sistema d’elevació”, ha assegurat APM Terminals. L’empresa portuària també ha especificat que aquestes màquines “estan equipades amb l’última tecnologia” incloent-hi un sistema PLC que incorpora el controlador de Seguridad Creon-S i un motor de nova generació. “El motor permetrà a APM Terminals Barcelona estalviar en combustible i reduir les seves emissions”, ha assegurat. A més, les straddle carriers estan preparades per ser automatitzades en una futura fase.

Les noves straddle carriers disposen d’una capacitat d’elevació de 50 tones fins a tres altures

La maquinària, que ocupa una superfície total d’una hectàrea, ha estat fabricada i provada prèviament en Alemanya per desprès ser alçada, assemblada i comissionada a Barcelona. Aquesta inversió és part de l’estratègia d’APM Terminals Barcelona per renovar la seva flota; augmentar la capacitat i productivitat dels equips; i millorar la seguretat a la terminal. Segons ha explicat l’empresa, es tracta de la major inversió duta a terme a la terminal barcelonesa fins a dia d’avui en aquest tipus de maquinària.