16 de octubre de 2021 | Actualizado 6:29

Aeroméxico connecta Barcelona amb Mèxic tres vegades per setmana

"Ara queda reforçar el paper de l'aeroport com a pont entre Amèrica i Àsia a través d'una connexió directa amb el Japó", ha reconegut Damià Calvet
Baptisme de l'avió de Aeroméxico en l'Aeroport de Barcelona | Generalitat de Catalunya

L’Aeroport de Barcelona ha iniciat avui una nova connexió internacional amb Ciutat de Mèxic, una de les cinc ciutats objectiu del seu pla estratègic per a aquest any. A partir d’ara, l’aerolínia Aeroméxico, l’única del país llatinoamericà amb presència a Europa, realitzarà tres vols setmanals entre totes dues destinacions amb un Boeing 787 Dreamliner. D’aquesta forma, la companyia aèria suma la seva cinquena destinació a Europa i el seu segon a Espanya.

“La nova connexió aèria amb Mèxic incrementarà la capacitat econòmica de Barcelona i Catalunya”, ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en la inauguració de la ruta. A més, ha destacat la labor del Comitè Director de Desenvolupament de Rutes (CDRA) de l’aeroport: “Des del Govern, i a través del treball desenvolupat pel CDRA, volem aconseguir les màximes destinacions intercontinentals”.

“La nova connexió aèria amb Mèxic incrementarà la capacitat econòmica de Barcelona i Catalunya”
Damià Calvet Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

L’any passat, la connexió entre Barcelona i Ciutat de Mèxic va registrar un moviment de 90.000 passatgers indirectes, xifra que aquesta nova ruta multiplicarà. “Els llaços entre totes dues capitals són notoris tant empresarialment, ja que el mercat mexicà és la primera destinació de càrrega aèria des de Barcelona, com per a la comunitat de residents mexicans i els fluxos turístics”, ha destacat la Cambra de Comerç de Barcelona.

D’altra banda, Calvet ha assenyalat que Catalunya està “molt ben connectada amb Amèrica i Orient Pròxim” i que “ara queda reforçar el paper de l’aeroport com a pont entre Amèrica i Àsia a través d’una connexió directa amb el Japó i l’augment de freqüències en altres destinacions asiàtiques”.

RELACIÓ COMERCIAL ENTRE BARCELONA I MÈXIC
Segons dades de la Cambra de Comerç de Barcelona, les exportacions aèries des de Barcelona a Ciutat de Mèxic durant 2017 van ser d’unes 3.700 tones, el 12% del total de les exportacions espanyoles per via aèria. A més, durant els últims anys, les relacions comercials entre les dues ciutats han augmentat fins a arribar a la xifra rècord de 1.300 milions d’euros en 2017. Des de Catalunya s’exporten principalment vehicles, maquinària i tèxtil, representant el 29,1% del total de l’Estat espanyol a Mèxic.

Respecte a les importacions, en els últims anys també han augmentat fins a aconseguir els 540 milions d’euros en 2017, amb una quota del 13,3% a nivell espanyol. Els principals sectors en aquest segment són els combustibles, vehicles i productes químics. A més, a Mèxic existeixen 757 filials de 373 empreses catalanes i a Catalunya 59 filials mexicanes de 25 empreses diferents.