13 de abril de 2024 | Actualizado 21:44
D’esquerra a dreta: Lluís López, Blanca Sorigué (Consorci de la Zona Franca), Manel Galán i Núria Burguera (Autoritat Portuària de Barcelona) | M.V.

El port de Barcelona aposta per la gamificació al SIL

Un joc de taula sobre comerç internacional o un ‘scape room’ sobre blockchain seran algunes de les principals novetats de la seva presència en el SIL 2019

L’Autoritat Portuària de Barcelona potenciarà la seva faceta més innovadora en la present edició del SIL. Entre les activitats que ha organitzat, destaquen aquelles lligades a la gamificació, com un joc de taula sobre comerç internacional o un ‘scape room’ sota la temàtica de blockchain. “Tant el SIL com el port de Barcelona tenim molt clar que s’ha d’innovar, afegir activitats que tinguin un punt lúdic més enllà de les típiques presentacions”, ha assenyalat el cap de Relacions Institucionals i Promoció, Manel Galán.

Aquest any, el port traslladarà el seu servei d’atenció al mateix recinte ferial pera aconseguir una major interactivitat. Dins del seu espai expositiu, es destinaran diferents espais per a usos diversos com un àgora, zones assignades als coexpositors i àrees més privades per mantenir reunions. A més, entre els esdeveniments que organitzarà l’autoritat portuària, es troba el SmartCatalonia Challenge, en el qual s’han presentat 45 projectes; i conferències sobre temàtiques diverses com blockchain o objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

“El 80% dels visitants han repetit en altres edicions, així que hem d’impactar constantment”
Blanca Sorigué Directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

“En els darrers anys hi ha hagut molta innovació en el saló per part del port de Barcelona”, ha ressaltat la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i del SIL, Blanca Sorigué. Segons ha explicat, aquesta edició disposarà de l’oferta més completa dels últims 21 anys. En aquest sentit, una altra de les novetats és el canvi de distribució que es produirà en el recinte. “El 80% dels visitants han repetit en altres edicions, així que hem d’impactar constantment”, ha afirmat Sorigué.

Per això, en aquesta edició s’ha optat per una planificació dels espais en forma de xarxa, el disseny de la qual ha estat a càrrec d’un equip d’arquitectes. “La distribució compta amb l’avantatge que, tant si els clients disposen de 300 metres com de 20, tots tenen visibilitat”, ha assegurat Sorigué. A més, una vegada finalitzi el saló, es posarà a disposició dels usuaris un tour virtual 360 graus del SIL, amb les dades que les empreses hagin introduït en el catàleg i en l’app del saló.