17 de junio de 2021 | Actualizado 6:00
Autoritats en la terminal d'APM Terminals a Barcelona | M.V.

APM Terminals Barcelona fa la major inversió en equips de la seva història en un sol any

La companyia ha invertit 47 milions d’euros en dues grues Super Post Panamax, 29 straddle carriers i l’ampliació en un 31% de la seva capacitat reefer

El director d’APM Terminals Barcelona, Narcís Pavón, ha afirmat que aquest any la terminal “ha dut a terme la major dotació de la seva història en un sol any”, amb una inversió que suma 47 milions d’euros. A més, APM Terminals ha inaugurat aquest matí les dues grues Super Post Panamax d’última generació que recentment ha adquirit. Aquesta nova maquinària, provinent de Shanghai, està habilitada per operar megavaixells amb productivitats de més de 150 moviments per hora, poden treballar vaixells amb 23 contenidors de mànega i pesen 17.000 tones.

Per la seva banda, el director d’APM Terminals Europa, Igor Van den Essen, ha assegurat que la inversió per a aquest any és “una fita que ens portarà al següent pas en el nostre compromís amb Barcelona”. Segons han avançat, la intenció de la terminal és seguir innovant en un futur proper. Altres adquisicions destacades d’aquest any són les 29 straddle carrieres i l’ampliació en un 31% de les seves connexions frigorífiques. Respecte a la nova capacitat reefer, la presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha destacat que “aquest tipus de tràfic és molt especialitzat” i que “no tots els ports tenen la capacitat de prestar aquest servei amb la màxima eficiència”.

“Aquestes inversions són una fita que ens portarà al següent pas en el nostre compromís amb Barcelona”
Igor van den Essen Director d'APM Terminals Europa

La presidenta ha aprofitat l’ocasió per felicitar a la terminal per la seva estratègia: “En les últimes dècades, APM Terminals ha estat precursora i impulsora d’una estratègia clau: la connectivitat eficient amb el seu hinterland a través de la seva terminal ferroviària, la primera del port en ample internacional i en composar trens de 750 metres de longitud”. Segons Conesa, això ha estat clau per a la internacionalització i el grau d’obertura d’economies veïnes com ara Saragossa, a la vegada que ha augmentat la càrrega marítima del port.

Entre d’altres, la terminal portuària també s’ha recertificat com a Operador Econòmic Autoritzat (OEA) aquest mes. “Ara podem procedir a implementar el codi duaner per a què tots els clients puguin tenir un bon servei a la terminal”, ha assenyalat Pavón. A més, la instal·lació d’APM a Barcelona ha optimitzat recentment els seus serveis web amb una nova prestació per consultar en temps real l’estat dels vaixells.