27 de noviembre de 2020 | Actualizado 19:02

El port de Tarragona donarà a conèixer les seves terminals intermodals i la ZAL en el SIL

El president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha anunciat que en els propers quatre anys invertirà 160 milions d’euros
El dijous 27 se celebrarà el la tradicional trobada amb la comunitat portuària a l'estand de la infraestructura tarragonina | Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona participarà amb estand propi al SIL 2019, la fira líder de logística i transport del Sud d’Europa que se celebrarà a Barcelona els propers dies 26, 27 i 28 de juny. Entre els projectes que el port de Tarragona vol promocionar al SIL, destaca la terminal intermodal La Boella, ubicada en el centre de l’àrea de serveis logístics del port i oberta a totes les empreses del territori. A més, rebrà una atenció especial la promoció de nous projectes com la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), 100 hectàrees que estan a disposició de les empreses que vulguin implantar-se a les instal·lacions de la infraestructura portuària, i la terminal intermodal Puerta Centro (Guadalajara), que permetrà al port de Tarragona expandir-se cap el centre de la Península Ibérica i posicionar-se en la que serà la plataforma logística intermodal més important d’Espanya, amb capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i el centre.

Segons s’ha explicat des de la institució tarragonina, el port està treballant per potenciar les inversions i projectes més immediats “que marcaran el futur de la infraestructura i consolidaran la seva competitivitat entre els ports europeus”. En aquest sentit, el SIL 2019 “es converteix en una plataforma de llançament i oportunitat  per promocionar els serveis a l’àmbit internacional”.

Aquest mateix mes de juny, el president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, va anunciar que en els propers quatre anys el port invertirà 160 milions d’euros  en “projectes necessaris per a què l’enclavament pugui créixer en tràfics i en serveis en els pròxims 10 anys”. D’altra banda, el dijous 27 de juny, a les 12 hores, se celebrarà la tradicional trobada amb la comunitat portuària a l’estand del port de Tarragona.