24 de noviembre de 2020 | Actualizado 16:23
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presentat la inversió d'FGC en el marc del SIL 2019 | E.M.

FGC inverteix 43 milions d’euros per a renovar el seu material mòbil de mercaderies

La incorporació de cinc locomotores duals i 66 vagons tremuja permetrà augmentar capacitat de transport i reduir les emissions

L’operador Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha anunciat l’adquisició de cinc locomotores duals (dièsel i elèctriques) i 66 vagons per a renovar el seu material mòbil destinat al tràfic de mercaderies amb l’objectiu d’incrementar la demanda d’aquests serveis. La companyia presidida per Ricard Font compta amb un pressupost aprovat de 43,2 milions, donis els que 30 milions s’assignaran a les locomotores i els 13,2 restants a les nous vagons.

Actualment, FGC disposa de set locomotores i 98 vagons, repartits en 73 vagons tremuja per al moviment de potassa, 18 unitats plataformes i set portacoxes articulats. La renovació anunciada per la companyia implica la incorporació de 66 vagons tremuja, que permetran donar resposta a l’increment d’activitat derivat de la nova terminal de ICL en el port de Barcelona, i les noves cinc locomotores s’utilitzaran tant per al moviment de potassa com per al servei de vehicles Seat Autometro. Per tant, la flota de l’operador per a mercaderies estarà formada per nou locomotores (se substituiran tres de les actuals) i 164 vagons. La incorporació d’aquests equips permetrà incrementar la capacitat de circulació diària des de les 12 actuals fins a les 16, segons FGC.

LLUITA CONTRA LA “EMERGÈNCIA CLIMÀTICA”
El conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Damià Calvet, ha destacat durant la presentació del material mòbil en el marc del SIL 2019 que “volem una mobilitat més sostenible” i, en aquest sentit, ha subratllat el lideratge d’FGC. “És una empresa amb un altíssim compromís ambiental” i l’ha exemplificat amb el recent compromís de l’operador ferroviari d’utilitzar energia elèctrica amb origen 100% renovable a partir d’aquest any.

Tota l’energia elèctrica consumida per FGC provindrà de fonts renovables a partir d’aquest any

L’adquisició d’aquests nous equips ferroviaris per a mercaderies se circumscriuen també dins de la política impulsada des de Territori i Sostenibilitat per a afrontar la “emergència climàtica”, segons paraules del conseller. De fet, Damià Calvet ha destacat que aquestes noves locomotores, que seran reciclatges en un 95%, “comportaran una reducció de consum de gasoil del 66% i una reducció global del 66% de les emissions contaminants”. El material rodant, ha explicat el conseller de Territori, comporta una major capacitat del transport, la qual cosa comporta també reduir la presència de camions en la carretera. Segons càlculs d’FGC, una vegada s’hagin incorporat les noves unitats, l’operador ferroviari evitarà el pas de més de 200.000 camions a l’any amb els seus serveis de mercaderies.