23 de enero de 2022 | Actualizado 8:02
Espai d’exhibició de la passada edició de l’Smart City | Smart City World Congress

El port de Barcelona presentarà la marca Smart Ports a la fira Smart City World Congress

L’autoritat portuària també ha confirmat la seva participació per primer cop al Breakbulk Europe, entre altres esdeveniments

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha anunciat que exhibirà el projecte Smart Ports en el marc de l’Smart City World Congress, que se celebrarà a la ciutat catalana del 19 al 21 de novembre. “Hi ha ports que estan innovant de manera claríssima i al final les solucions que adoptarem són molt similars”, ha afirmat la presidenta del port, Mercè Conesa. A això la responsable comercial i de línies regulars, Anna Llisterri, ha afegit que “dins de la fira hi haurà una àrea Smart Ports que inclourà els ports de Barcelona, Anvers, Hamburg, Los Angeles, Montreal i Rotterdam”.

Conesa ha explicat que en el congrés el port presentarà “projectes concrets i reals” d’innovació i que la resta d’autoritats portuàries de l’smart ports introduiran “temes de gestió portuària utilitzant la tecnologia” i també vinculats a la sostenibilitat. “Portem temps treballant amb l’estratègia digital del port de Barcelona i, un cop feta la seva sensorització, ara és el moment d’utilitzar les dades per prendre decisions i optimitzar els serveis que prestem”, ha destacat la presidenta.

“Ara és el moment d’utilitzar les dades per prendre decisions i optimitzar els serveis que prestem”
Mercè Conesa Presidenta del port de Barcelona

L’autoritat portuària també ha confirmat la seva presència a la fira Breakbulk Europe, que tindrà lloc a la ciutat alemanya de Bremen del 26 al 28 de maig del 2020. Es tracta del primer cop que el port disposarà d’un stand en ella. “És una fira del mateix dinamisme, o potser més, que la Transport Logistic. Tot i que és una mica més petita, és extraordinàriament interessant”, ha assegurat el director comercial del port, Lluís París. “Si ens hem decidit a donar la passa és perquè tenim bastants inputs de clients que hi volen anar”.

“Tot i que la Breakbulk Europe és una mica més petita que la Transport Logistic, és extraordinàriament interessant”
Lluís París Director comercial del port de Barcelona

Una altra fira destacada en la qual el port hi participarà el 2020 és la Intermodal South America de Brasil, del 17 al 19 de març. Llisterri ha qualificat l’assistència de Barcelona a l’edició d’aquest any com a “èxit” i ha reafirmat que, de cara al 2020, tornaran a anar-hi sota el paraigües de Puertos del Estado, tot i que els hi agradaria ampliar els metres quadrats del seu stand. “Aquest any hi vam anar amb quatre empreses per limitació d’espai i, segons el que ens assignin, veurem si el següent podem ampliar-ho”, ha explicat Llisterri. A més, l’autoritat portuària ha confirmat que també estarà present en esdeveniments com la Fruit Attraction de Madrid, la Fruit Logistica de Berlín, el SITL de París, el medFEL de Perpignan o la Sino International de Hong Kong, entre d’altres.